ANO, bude sranda!

"Samozřejmě jsem ve střetu zájmů, ale co je dobré pro Agrofert, je dobré i pro Českou republiku." Těžko věřit, že to opravdu řekl Andrej Babiš na plná ústa před kamerou, ale řekl. A mnozí by tomu zatleskali. 

Na sjezdu ANO jsme se mimo jiné dověděli, že se údajně jedná o liberály, středovou stranu se sociálním cítěním, která odmítá dělení na pravici a levici, ale hledá pouze dobrá řešení zleva i zprava. Z toho si snad každý nadále vybere, co se mu líbí. Dověděli jsme se, že paní Krnáčová přes mnohé spekulace umí mluvit, ale také, že je lépe, pokud to raději nedělá. A dověděli jsme se, že socialisté rozhazují, lidovci asi také a že potřebujeme většinový volební systém, aby vládl jeden.

Jeden Babiš vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny sfúzuje, k Agrofertu sváže.

A teď trochu vážněji. Zní hezky přihlášení se k evropskému liberálnímu hnutí. Zní hezky, když pan Telička na různých akcích hovoří o podpoře podnikání. Jenže pan Babiš zároveň hovoří o efektivním výběru daní, přičemž na podniky naloží takové povinnosti a soustředí k jejich pronásledování tolik zdrojů, že v této zemi už raději nikdo nic nepodnikne.

Omluvit se dá superhloupé tažení proti daňovým únikům, při kterém pan Babiš nechal zadržet neoprávněně takové zdroje firmám, že za to daňový poplatník vyplázne nejméně miliardu ze svého. Naši politici nikdy přehnaným intelektem nevynikali a pro daňové poplatníky při všech těch průšvizích miliarda sem, miliarda tam.

Nu a teď si představte, že daňová kontrole v jedné firmě zadrží finanční prostředky, po čase se ukáže, že neoprávněně, ale firma se kvůli tomu dostane do finančních potíží a zachrání jí Agrofert, který v ní získá podíl a nalije dodatečné peníze, kterých má jako největší příjemce státních dotací v republice vždy dost. To přeci nemůže být střet zájmů, to by přeci pan Babiš, který už má peněz dost, nikdy neudělal. 

Rovněž by přeci nekupoval média kvůli vlivu, buďme optimisté a věřme, že je fanoušek kvalitního zpravodajství, tak kvalitního, že se z něj ministři dozví o svém konci dříve, než jim to pan Babiš řekne. Kdyby ta média tak držel pod kontrolou, přece by zde nemohl vyjít tento blog. (Jenom pro jistotu se na tomto místě rozloučím a poděkuji všem, kteří mé blogy četli až do jejich možného smazání.)

Já jsem optimista a věřím, že se toho cirkusu mezi Agrofertem a opilým důchodcem z Vysočiny nasytíme a příští generaci naší politické reprezentace budou tvořit profesionální politici, kteří budou reprezentovat zemi se ctí, občané a podnikatelé pro ně budou partnery, nikoliv kořistí a na facebook si budou dávat fotky ze setkání s americkým prezidentem a ne od plotu u Bílého domu.

Jsou-li vám mé články a názory sympatické, je možné se mnou být ve spojení přes facebook skrze "to se mi líbí" stránku:  www.facebook.com/martinprochazka007 

 

Autor: Martin Procházka | úterý 3.3.2015 22:21 | karma článku: 28,34 | přečteno: 1065x