Americká základna by ČR prospěla

Americká vojenská přítomnost v ČR by byla nevratným stvrzením spojeneckého závazku a nevratným začleněním Česka na Západ, nevratným přihlášením se k hodnotám svobody a demokracie. Mnoho komunistů by z toho kleplo a hned by se tu žilo lépe.

Význam takové základny ale může být i mnohem hlubší než urychlení vymírání bolševické lůzy v Čechách. Jednak pro výcvik našich vojáků, jednak pro moderní zbraně, které by takovou základnu mohly chránit a tím vyztužily náš vzdušný prostor. Zejména letadla F-35, na které upřímně náš rozpočet nemá a dlouho mít nebude.

Velký význam má ale jakákoliv technika, kterou je potřeba nějakým způsobem udržovat a jejíž servis může být pro české zbrojařské firmy první krok k přechodu na moderní západní technologie. Opravy ruské vojenské techniky se postupně vyčerpávají a nemůže to tento průmysl živit navěky. 

I česká armáda potřebuje přezbrojit na modernější techniku než ruskou, zejména vrtulníky. Pokud bychom dokázali obratně vyjednávat, mohli bychom výměnou za vstřícnost vůči našemu nejsilnějšímu spojenci získat pro naši armádu mnohem vyšší obranné a operační schopnosti, než bychom kdy dosáhli ryze vlastním nákupem.

Říše zla na východě se probouzí a je třeba zajistit, aby se do této země nikdy nevrátily staré pořádky. s americkou základnou na našem území budu mít rozhodně klidnější spánek.

-----------------------------------

Jsou-li vám mé články a názory sympatické, je možné být se mnou ve spojení přes facebook: www.facebook.com/martinprochazka007

 

Autor: Martin Procházka | neděle 29.3.2015 22:04 | karma článku: 28,78 | přečteno: 1190x