Kolik stojí ta opatření v hledištích, která nefungují, pane ministře

Fotbalová sezóna v podstatě skončila tam, kde ta loňská skončila. Primitivní pseudofanoušci Baníku Ostrava zase ukázali, proč chodí na fotbal. A fandění to asi není.

Zdá se to být už celkem obehraná písnička, ale pořad je to celkem slušný šlágr. Funkcionáři svazu spolu s PČR, ministrem vnitra, kluby, no je jich dost, pravidelně prezentují, jak letos už opravdu bude konec výtržností na stadiónech. Jak zpevnili zábrany, jak zesílili ploty, kolikanásobně navýšili počet kamer s vysokým rozlišením, o kolik se zvětšily prostory, kde se záznamy okamžitě vychodnocují a kolik nových manažerských funkcí pro bezpečnost vzniklo. Všechno, zdá se, opět k ničemu. Již zmínění ostravští primitivové si vyjeli do Zlína a tak nějak v duchu svých tradic se rozhodli, že je načase zase něco zničit. Případně, schováni v davu a se seběvědomím posíleným alkoholem, by mohli někoho napadnout. Vůbec nechápu, proč rozhodčí zápas rovnou neukončil s následnou kontumací pro Zlín.

Předpokládám, že z toho davu budou jako obvykle tak maximálně tři čtyři obviněni z přestupku a jede se dál. Navíc, trenér Baníku se "svých" fanoušků zastal, byli totiž vyprovokováni. Tak to pak pane trenére jo, to je omlouvá.

V Ostravě tito chudáčci bojkotují zápasy Baníku a nechodí na ně. To je moc dobře. Máme ve Vítkovicích krásně opravený stadión a nechceme, aby ho někdo ničil. Snad jim to ještě dlouho vydrží, tenhle bojkot. Teď ještě chybí jedna věc, aby nedělali bordel na cizích stadiónech. Asi by stačilo, kdyby tam nebyli vpuštěni, ale to by zas bylo moc jednoduché. Radši jim zadarmo přistavíme vlak, doprovodíme je na stadión, tam je necháme pěkně vyřádit, doprovodíme zpátky na nádraží, přistavíme zadarmo vlak a ten necháme zdemolovat. Asi je to jednodušší a levnější že, pane ministře Chovanče. Možná by místo trafiky pro ex-ministra Chládka stálo za to zaměstnat někoho, kdo bude mít zájem, byť za cenu možná dočasně snížené návštěvnosti, tenhle problém opravdu řešit a ne si jen odškrtávat na papíře a pak krčit rameny.

Autor: Martin Naplava | neděle 16.8.2015 12:33 | karma článku: 23,10 | přečteno: 576x