Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Strašidlo komunismu

Lidstvo se reálně sestává ze dvou proměnlivě velkých skupin lidí. První skupina páchá pošetilosti prakticky pořád, druhá skupina se jich dopouští příležitostně. Pokud se tedy okolnosti nevhodně protnou, může společnost jako celek občas spáchat hlouposti vpravdě gigantické. Následky nemusí být patrné ihned.

Vrátit na výsluní po třiadvaceti letech stáze bolševika je pochopitelně hloupost, protože očekávat cokoliv pozitivního od ideologie, která nedokázala zajistit prosperitu, rozvoj ani důstojný život napříč planetou po několik desetiletí v mnoha různorodých zemích, může jen člověk postižený kognitivní poruchou. Jediné co dokázala bolševická ideologie vskutku obdivuhodně, opět napříč planetou po několik desetiletí v mnoha různorodých zemích,  bylo provozování donucovacího aparátu, který pod hrozbou vysokých trestů, včetně trestu smrti, přísně zakazoval odhalovat státní propagandu o prosperitě, rozvoji a důstojném životě, jako bohapustou lež.

Vítězství komunistů nebo jiné podobné strany (protože lidé zvláštního ražení nejdou vymýtit, vždy budou mít nějaké to své Bratrstvo kočičí pracky), kromě kumulace pošetilostí voličů a i dříve zvolených, je umožněno rovněž pozoruhodně rezistentní vírou, že politici mohou přinášet bohatství a spokojený život.

Pochopitelně, že žádný politik, ať pravý nebo levý, není schopen vytvořit nebo rozmnožit bohatství. Je to jako chtít po rybě aby kácela stromy nebo po ptácích aby vrtali tunely. Ani ten ani onen toho nejsou schopní, neboť nemají k tomu příslušné orgány.

Bohatství totiž vzniká primárně tvořivou prací a je rozmnožováno výhradně zodpovědnou péčí o bohatství již existující, přičemž zodpovědně člověk pečuje pouze o statky vlastní. To lze snadno ověřit, když si v půjčovně pečlivě prohlédneme týden staré DVD a srovnáme ho s vlastním o tři roky starším.  A politik tvořivě nepracuje a majetek jemu svěřený není jeho.

Politik může v lepším případě tvorbě bohatství překážet jen málo nebo k smůle všech překážet hodně. Může z něj tu více tu méně přikrádat, pro svou potřebu nebo pro své znovuzvolení, ale nikoho kromě sebe a svých kamarádů není schopen učinit bohatým.

Nepovede se to tedy ani znovu zahnízděným rudým ptákům.  Jednak jak řečeno, coby členové kasty politiků k tomu nemají patřičné nástroje, druhak, jak bezpočtukrát ověřeno, komunisté tvorbě bohatství překážejí efektivněji, než nositelé jiných ideologií. Dokonce i mnišské řády okázale hlásající chudobu dokázali provozovat více prosperující podniky, než kterákoliv komunistická administrativa v kterémkoliv období, v kterékoliv zemi.

Bude-li tedy rudý protest a modrá stávka voličů dále pokračovat, nic než zhoršení podmínek pro uživení, nás čekat nemůže. To je zlé, ovšem pro lidi pilné, ochotné se vzdělávat a tu a tam vystoupit ze své komfortní zóny to ještě nemusí být fatální. Fatální okamžik nastane, až komunisté počnou hledat viníka zhoršování stavu. A u sebe to pochopitelně nebude. Jejich ideologie předvídavě počítá s nemalými šiky nepřátel a také s tím jak s nimi naložit. Kdekoliv se uchytila, přežila jen tehdy, když se strašidlo komunismu zhmotnilo v ozbrojenou pěst dělnické třídy. Jsem hodně zvědavý, jestli si to necháme líbit bez boje i podruhé a svým dětem říkám: „Nenechte svou angličtinu zrezivět.“  Protože i když společnost jako celek nemusí ve stavu pošetilosti setrvávat, často zatmění trvá déle, než je pro život jedince zdrávo.  A někdy to trvá tak dlouho, že už je pak pozdě.

Autor: Martin Marx | čtvrtek 18.10.2012 10:48 | karma článku: 15,20 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

Martin Marx

Mezi kupkami sena

Měl jsem mimořádné nezasloužené štěstí, že jsem se narodil koncem roku 1968 a mohl tak zažít revoluci ve věku prakticky dospělém a zároveň jsem se díky nastavenému rytmu vyhnul zglajchšaltovaným volbám.

24.1.2018 v 18:06 | Karma: 8,65 | Přečteno: 335x | Diskuse| Politika

Martin Marx

K palbě připraven!

Všimli jste si, že střílení rachejtlí o Silvestru, neorganizované, spontánní a dobrovolné, soukromě financované, je vlastně jedinou tradicí, kterou se napříč celým životem mojí generace nepodařilo politicky kontaminovat?

27.12.2017 v 9:31 | Karma: 13,47 | Přečteno: 356x | Diskuse| Společnost

Martin Marx

Jak to bude dál s oblíbeným chlapským sportem?

V Červeném trpaslíku se tvrdí, že nejoblíbenější sporty muži vždy provozovali sami. Konkrétně jde prý o golf, rybolov a opájení se svou výjimečností. Nechápu, jak jim mohl vypadnout pivní debl!

1.12.2017 v 12:10 | Karma: 24,55 | Přečteno: 743x | Diskuse| Hobby

Martin Marx

Proč jsem pirátoskeptik

Aby si lidi, kterých si vážím natolik, že se jim nepletu do toho koho volí, nemysleli, že na ně nějak tlačím, nechal jsem si téma ve fusekli a tasím až když už se všichni po ráhně prošli až k urně.

25.10.2017 v 10:31 | Karma: 30,89 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Marx

Svaz Evropských Socialistických Republik

Budu-li se bavit s nějakým eurooptimistou a nebudu přitom mít náladu ho trollit, klidně přiznám, že srovnání Evropské unie se Sovětským svazem není úplně fér. Ty dvě věci, jako žádné dvě věci na světě, nejsou úplně stejné.

29.6.2016 v 9:43 | Karma: 25,56 | Přečteno: 719x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Bývalý ex-bloger