Kolik toho zbude z ODS?

Je těžké mít soucit s ODS, když člověk několik let doufá, že strana pochopí vzkazy, které se jim voliči pokouší doručit zkrze prázdné volební obálky a kroužkovací signály a přitom k pochopení zjevně nepomáhá ani několikátý tvrdý náraz do zdi. 

Je po volbách, ve kterých se ODS pokusila uspět zvláštní vícezajícovou taktikou. Zahradil se svou korunovou kampaní snažil o tři věci. Levou rukou přitáhnout lidi se sociálními obavami typickými pro voliče levice (podnikatelé to všechno zdraží!) očkem mrknout na "havlisty" (hele...taky děláme petice) a bekhendem odrazit přeskok Svobodných přes pět procent (my jsme náhodou taky proti euru! Teď už ano!).

 Selhalo to ve všech třech aspektech. V absolutních i relativních číslech je to další propad, pokud mě paměť neklame na totální historické minimum. A Svobodní dokázali laťku přeskočit...

 A já si říkám, že teprve teď se ukáže, jak to tedy s členskou základnou ODS vlastně je a jestli za tím, že řadoví členové nejpozději koncem listopadu 2013 nevzali stranickou centrálu útokem na vidle, je jejich nekonečná trpělivost a nezměrná láska ke stranickým procedurám, nebo něco jiného.

Protože naprosto nejzákladnější základnou a také hlavní líhní talentů té pyramidy, jsou matadoři v komunálu. A já úplně vidím, jak starostům a radním, co tu a tam ještě drží modré zákopy, v hlavě šrotujou kolečka. : "Tak máme za sebou presidentské volby, parlamentní volby a volby do EP....do dějin ODS vejdou jako Világoš, Waterloo a Sedláci u Chlumce. Tady na vsi/městečku/městě si na stranický trika až tak nehrajeme, ale stejně...jestli vytáhnu za obhajobou s modrým ptákem na praporu, nekouká z toho kastrace? Nechtělo by to hodit flintu do obilí, pověsit to na hřebík, nebo co nejdřív hodit oko, jestli kolem nejede tramvaj do stanice TOPka ? Nebo ne? Nebo ANO? Raději abych si pospíšil.."

.....V posledních volbách pyramida přišla o pár špiček. Teď se uvidí, jestli se už brzo nezačne drolit odspodu .....

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Marx | úterý 27.5.2014 10:02 | karma článku: 12,82 | přečteno: 737x
  • Další články autora

Martin Marx

Mezi kupkami sena

24.1.2018 v 18:06 | Karma: 8,65

Martin Marx

K palbě připraven!

27.12.2017 v 9:31 | Karma: 13,47

Martin Marx

Proč jsem pirátoskeptik

25.10.2017 v 10:31 | Karma: 30,89