Základ evropské civilizace

S Žožíkem si myslíme, že opravdovým svorníkem Evropy z východu na západ a z jihu na sever není židovsko-křesťanský odkaz a zároveň filosoficko-politické hodnoty starého Řecka.

S Žožíkem si myslíme, že opravdovým svorníkem Evropy z východu na západ a z jihu na sever není židovsko-křesťanský odkaz a zároveň filosoficko-politické hodnoty starého Řecka, ale něco mnohem zemitějšího a zcela jistě původnějšího, v tom jsme oba dva tak trochu konzervativci.  Naše evropské historické a filosofické kořeny se linou coby prameny řek a potoků mnohem hlouběji a zároveň se jako bájný drak vznášejí mnohem výše, jsou skryty v souboji měsíčního a slunečního kultu starých Keltů, v odkazu Sasů a Vikingů, tedy v duchovním dědictví tzv. pohanské historie a mytologie. Ta zhoubná semitská náplava z Blízkého východu přišla až mnohem později.

Abrahamité, tedy judaisté, křesťané a mohamedáni, neboli trojjediní vyznavači stejného biblického Boha, kteří se hlavně liší postojem k Jeho třem různým prorokům a tedy třemi rozdílnými náboženskými kulty, se na území Evropy dostali až později po  porážce galského Kelta Vercingetorixe a jeho armády Římany, jejichž vojska pak obsadily značnou část doposud keltské a saské Evropy, aby později celé mohutné Imperium Romanum ti stejní „pohané“ zničili. A proč výše píši o zhoubné semitské náplavě? No, tak to je docela jednoduché. S Žožíkem společně zastáváme názor, že bychom si tady v Evropě bez těch věčných a nekonečných válek mezi třemi frakcemi Abrahamitů a jejich podskupinami žili mnohem bezpečněji a klidněji.

Poslední mohutná vlna vzestupu „pohanství“ nedopadla zrovna nejlépe, což si s Žožíkem oba dva uvědomujeme. Zároveň víme, že nikdo nikdy dvakrát nevstoupí do stejné řeky. Je podle nás tentokrát nutné postupovat zespodu a individuálně, nikoliv z vrchu a národně socialisticky.

 

Tento zásadní filosofický text o směřování evropské civilizace s Žožíkem bezplatně předáváme dalším generacím, jsme oba dva taková dvě okresní dobračiska. Ano, tak tomu je. Na přiloženém videu číslo jedna můžete shlédnout Žožíkova vikingského bratrance a jednu z mnohých forem příbytku na mystické hoře Umwurf, kterou si někde, nebo v sobě, musí najít každý sám. Druhé video je bojsko-bretaňsky keltské, no a třetí, to je prostě esence odkazu saského.

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Mařák | sobota 2.12.2017 20:14 | karma článku: 18,42 | přečteno: 4411x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 5,06

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42