Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bannon versus Soros

Steve Bannon, který z povzdálí zastřešuje panevropské nacionální hnutí, v neděli přiletěl do Paříže a podle jeho slov očekává příští víkend v Evropě politické zemětřesení.

Tento víkend neskončí jen nekonečné boje o železný trůn z mečů v několik let trvajícím populárním televizním seriálu, ale vrcholí i závěrečná bitva dvou USA neziskovkových NGO gigantů o budoucí podobu Evropské unie, tedy Sorosovy Open society foundations, díky níž mohl studovat v zahraničí i maďarský premiér Viktor Orbán, a Bannonovy bruselské neziskovky The Movement, která má  za cíl vytvářet Sorosovým snahám v Evropě protiváhu a zároveň rozložit EU. Síly integrační - dostředivé a dezintegrační - odstředivé, nebo-li šiky globalistické a nacionální se o přízeň občanů EU opět utkají ve zteči, která vypukne příští pátek a skončí v neděli večer, přičemž boj bude zcela jistě zuřivější než dnes již legendární a bájemi opředený zápas Mohameda Aliho a Joe Fraziera:

 

 

Steve Bannon, který z povzdálí zastřešuje panevropské nacionální hnutí, v neděli přiletěl do Paříže, vyjádřil se reportérovi listu Le Parisien k současné politické situaci v Evropě a podle jeho slov očekává příští víkend politické zemětřesení v EU. 

„SB: Protože ze všech voleb, které proběhnou příští týden v Evropě včetně voleb v Británii s Brexit party N. Farage, jsou volby tady ve Francii bez pochyb ty nejdůležitější.

LP: Proč?

SB: Když se vrátíte do léta roku 2016, proběhly volby o brexitu, no a pak vítězné volby Trumpa. Ale v květnu roku 2017, přesně před dvěma roky, dobyl Macron velké vítězství nad Le Pen. Zvítězil z globalistických pozic a populistické hnutí vzpoury tak bylo Macronem, jenž byl vybrán „systémem“, naráz zastaveno. Nacionálně-populistická revolta, jak se zdálo, skončila. Ale příští víkend možná budou M.Salvini, M.Le Pen a N.Farage v čele tří největších stran v evropském parlamentu. Během dvou let se vše změnilo. Proto je Francie tak důležitá. Nejsem sice fanda Macrona, ale musím uznat, že vyznává to, co říká. Jeho proslov v září 2017 na Sorboně byl logickým závěrem evropského projektu J.Monneta. Chce evropské USA a je de facto hlavní postavou celé stranické kandidátky „Renesance“. Na plakátech ani není obličej hlavních představitelů kandidátky. (To není pravda. Na volebních plakátech je zobrazen tým kandidátů v čele s jedničkou, poznámka překladatele). Jedná se o referendum o Macronovi a jeho vizi Evropy.

LP: Jde tedy o odvetu?

SB: Nemyslete si to. Nicméně se Salvinim, Le Pen a Orbánem vznikla strukturovaná alternativa. Le Pen má pravdu, politika již není strukturovaná mezi pravicí a levicí, ale mezi těmi, kteří si myslí, že národní stát má být překonán a těmi, kteří ho považují za šperk. Takže příští týden budou mít lidé k dispozici opravdový výběr.“

Abych se přiznal, trochu úspěchu těm národovcům přece jen přeji, pokud to nebude přehnané. Je podle mne důležité, aby v EU nebyl viditelně prezentován jen jeden zběsilý extrém a aby to mezi oběma zdivočelými krajnostmi mohlo jiskřit, hrany se obrousily a rozumný střed zaujal pozice, které by vyhovovaly i mně osobně. Toho levicového šílenství, které se na nás ze všech stran valí z amerických univerzit, je přece jen na můj vkus poněkud příliš mnoho. Ale národovce volit v žádném případě nebudu, takový risk si nevezmu na svědomí. Jako občan ČR s pobytem v zahraničí tentokrát využiji možnosti, která je umožněna občanům EU, a budu volit Macronovu EU kandidátku v místě svého bydliště. Je to pro mne jednodušší, než si brát kvůli volbám jeden den dovolené a volit u nás doma se skřípěním zubů Zahradilovu ODS. Tak doufám, že k těmto důležitým volbám přijdete v co největším počtu a šťastnou ruku při výběru kandidátů.

Autor: Martin Mařák | neděle 19.5.2019 22:27 | karma článku: 12,19 | přečteno: 733x
  • Další články autora

Martin Mařák

Skvělý projev premiéra Fialy

Projev skvělého premiéra a moudrého státníka Fialy byl oproti zapšklým projevům nerudého prezidenta Zemana a nesouvislému maďarsko-slovensko-českému blekotání trestně stíhaného nadnárodního korporáta Babiše balzámem na duši.

28.12.2023 v 10:11 | Karma: 25,20 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

SPOLU: 1-1=0

Volit SPOLU je to samé jako nejít k volbám. Niedermayera nejde vykroužkovat a to, co Vondra rozumného v EU parlamentu prosadí a odhlasuje, tak to svým hlasem sejme zelená rakovina lidstva Niedermayer. Spolu: 1-1=0

16.12.2023 v 20:58 | Karma: 29,47 | Přečteno: 840x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Doomeři v naší politice

Mezi nejklasičtější doomery v politice u nás patří apokalyptik Rajchl a jeho loňské výroky o tom, jak nebude plyn, lidé zmrznou, průmysl se zastaví, elektřina bude stát tisíc € za megawatthodinu a litr benzínu sto padesát korun.

4.12.2023 v 17:43 | Karma: 11,34 | Přečteno: 377x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Je vhodné vystoupit z OSN?

Globální struktura, jakou je OSN, je podle mne potřebná, protože v ní mohou jednat všechny strany a všechny státy.

30.10.2023 v 5:00 | Karma: 10,00 | Přečteno: 272x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Prezident a méně je někdy více

Projev pana prezidenta byl slušný, smířlivý, pozitivní a bez urážek a osobních válek, no a byl pronesen spisovnou češtinou, nedá se mu nic vytknout ani po stránce formální. Mně osobně to ke spokojenosti stačí.

29.10.2023 v 8:07 | Karma: 20,31 | Přečteno: 658x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 144
  • Celková karma 23,27
  • Průměrná čtenost 1413x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik