Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud máte problém naskenovat více stran do jednoho pdf, tak to s vaší srostlostí s počítačem nebude tak žhavé.

1 0
možnosti

No, víte, pokud nemáte software, který to umí, není to až tak prosté. Na Macu ještě o něco víc. :-/

0 0
možnosti

Napíši jenom tato slova:

Ivan Langr ODS šibenice

0 0
možnosti
Foto

Je to sice OT, ale stejně lze napsat jméno Miloše Zemana, Dluhoslava Sobotky, Černokněžníka Kalouska a dlouhý zástup jiných.

0 0
možnosti
Foto

Což, mnohdy ta el. komunikace práce ubere a mnohé i usnadní. Dlouho jsem se datovým schránkám bránil, ale teď je využívám kde můžu. Nějak ale nerozumím proč někdo vymyslel jednak povinnost používat je a jednak pak povinné zabezpečí tříměsíčně se opakující změnou hesla, které se navíc nesmí opakovat. Obsluhovat 4 schránky, případně i více, to abych si zajistil nějaký databázový systém a hlavně hesla už není možno nosit v hlavě a tudíž je větší pravděpodobnost, že se heslo někdy dostane do nepovolaných rukou. Zrovna dnes jsem telefonoval s úřednicí ze sociálky, které jsem chtěl poslat formulář přes datovou schránku a ta po mně navíc chtěla elektronický podpis. Předpokládal bych, že úředníci budou alespoň o základních věcech poučeni.

Zřízení datových schránek bylo taky úsměvné. Navštívil jsem Czech point s formulářem, jak mi radili poučky z MV. Po asi hodinovém zkoušení jsem raději nechal za 30 Kč ověřit podpis a poslal to přes Českou poštu aby mi pak ještě došel mail z MV, že mi na papírové žádosti o zřízení schránky chybí elektronický podpis.

0 0
možnosti
Foto

Předpoklad, že státní úředníci budou o něčem poučeni, či budou PC gramotní se podobá pohádce o Měsíčníku, Větrníku a Konečníku.

0 0
možnosti

nebo třeba: úřad práce chce po vás doložit, že nedlužíte zdravotním pojišťovnám, sociálce, celníkům atd. Tyto instituce vám ta potvrzení pošlou do datové schránky. Jenže ouha, pro uřad je potvrzení z jiného úřadu jen cár papíru. Takže musíte vzít nohy na ramena a odebrat se na nejbližší CzechPoint, kde vám úřednice otiskem kulatého razítka potvrdí, že ta potvrzení jsou pravdivá, samozřejmě za úplatu. Takže místo zjednodušení, kdy místo pošťáků a dopisů běhají nuly a jedničky v kabelech, jsme do systému zavedli dalšího úředníka, další razítko, další poplatek

0 0
možnosti

J59a33n 46F75r98o22l53í75k

2. 7. 2013 12:13

Nebo třeba 57 000 společenství vlastníků bytových jednotek, kteří nepodnikají a mají předat rejstříku pdf stanovy v jednom souboru. Notářem sešité stanovy lze skenovat jen po listu a každý bytový dům nemá doma copy centrum s velkou Minoltou a jejich výboři nejsou vždy IT odborníky na sofware, který to umožňuje.;-)

1 0
možnosti

Vážený pane, chce to něco znát.  Povinnost ukládat roční uzávěrku v rejstříku mají právnické osoby prakticky od počátku. S propojením státní správy to nemá co do činění. V současnosti tuto povinnost mají jen a.s.  a velké s.r.o.   Důvod je prostý: aby každý, kdo si se společností "chce něco začít" věděl, s kým má tu čest.  Ostatně: nejedná se o žádné tajné materiály: nárok na jejich obdržení mají všichni akcionáři a společníci. Máte dojem, že se něco utají.

   PS:  Z výkazů zas nějaká významná obchodní tajemství nevyčtete. Jen z výsledovky trochu o tom, jak vznikl zisk (mohlo to být prodejem majetku), či byla snížena provozní ztráta.

0 0
možnosti

myslím, že autor ani tak nekritizuje to, že se zveřejní nějaká data, ale to, že ta data má FU a krajský soud by si je mohl sám stáhnout a ne to chtít duplicitně ještě jednou

0 0
možnosti
Foto

No vidíte, nechtěně jste popsal ideální stav, kterého chtěla státí správa dosáhnout!

Ale nemylte se, ona má jistě jetě pár es v rukávu jak tento stav dále vylepšovat a inovovat.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
... ale jinak mě to tady na světě s vámi zatím baví ... ;-)