V Británii vadí židovská škola, islámské soudy nikoli

V poslední době jako by v Evropě převládaly jen špatné zprávy. A to nejen díky invazi uprchlíků, ale také z úst politických představitelů evropských států. 

I když…Co je pro někoho špatná zpráva, tak pro druhého může být důvodem k veselí a povzbuzení do budoucna. Vše je relativní. Přesto nedávné skutky a prohlášení politiků, či jednání evropských institucí nevzbuzují moc optimismu do budoucna a znějí jako umíráček evropské demokracie a to přesto, že politici se touto demokracii tak rádi ohání.

Evropští politici mají problém s Maďarskem, protože Maďaři, potažmo jejich zvolení zástupci si chtějí udržet svojí národní identitu založenou na křesťanských kořenech. Evropští politici mají problém s Polskem a jeho politickými představiteli, přestože zvolená politická reprezentace nedělá nic jiného, než co dělala před osmi lety strany Občanské platformy, a stejně jako Maďaři chtějí udržení svojí národní identity postavené na křesťanských základech.

Část evropských politiků, potažmo švédští politici a eurosvazová ministryně mají problém s Izraelem, protože Izrael brání svojí hranici, chce si udržet svojí identitu postavenou na židovských základech. Prostě evropští politici mají problém s každým, kdo neuznává jejich představu liberální demokracie a více prosazuje svoje národnostní zájmy nad evropskou socialistickou rozplizlostí a relativizací hodnot.

Dnes se na internetovém portále Echo24 objevila zpráva, že ve Velké Británii zakázali ortodoxní židovskou školu. Jako důvod bylo uvedeno: “škola omezuje duchovní, morální, sociální a kulturní rozvoj svých dvou set studentů a brání jim v rozvoji širšího a hlubšího pochopení odlišných náboženství, kultur, komunit a životních stylů“. Tato zpráva je k smíchu vzhledem k tomu, že ve Velké Británii existuje islámská subkultura, která nerespektuje nic než islám, že se na britských školách ustupuje žákům islámského vyznání, a není to jen v tom, že na mnohých školách se nevaří jinak než halal, ale také v tom, že se nemluví a neučí o holocaustu,  protože by to mladé muslimy mohlo urazit.

Je to k smíchu i vzhledem k množství legálních i ilegálních a Británií tolerovaných islámských soudů, kde nejsou respektovány britské zvyklosti a evropské hodnoty. Jenomže ono to k smíchu není. Muslimové si vše vynutili vyhrožováním, uražeností a svojí nadřazeností vydávanou za snahu o zachování islámské kultury a zvyklostí, což nakonec pramení ve strach politiků říci ne. Ve strachu z toho, co muslimové mohou udělat, pokud jim nebude vyhověno. A jsou to stejní politici, kteří muslimům ustupují a na druhou stranu se ohání liberální demokracií a lidskými právy.

Židovskou školu zavřou, protože odporuje jejich pojetí „humanismu“, a není strach, že by ortodoxní žid přišel na náměstí opásaný výbušninami. Křesťany okřiknou, když protestují proti degradaci tradiční rodiny, protože podle evropských politiků může být rodinou i medvídek Pú s želvou Ninja, kteří adoptovali kombajn z Plechové kavalérie. Ale když se jedná o muslimy, tak jde o jejich kulturu a pokud jim nevyhovíme, mohlo by to urazit jejich city. Ostatně vidíme to v Německu po „Silvestrovských oslavách“, kde již začaly omluvy imigrantů, že na svobodně slavící ženy nejsou zvyklí.

Je docela zajímavé, že na ty, co přichází, se bere ohled, a ustupuje se jim, zatímco ti co jsou doma, musí ustupovat. Jenomže kam? Kam ještě budeme ustupovat? Protože začínáme být v pozici nájemce, který ustupuje nájemníkům a nakonec skončí na zahradě ve stanu, aby nájemníky neurážel jeho životní styl.

 

Autor: Martin Kavka | pátek 15.1.2016 17:01 | karma článku: 41,47 | přečteno: 1275x