Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rakousko chce zakázat politický islám, Francie naopak pustí na svobodu 450 islamistů

Západní země ukazují čím dál tím větší bezbrannost s děním u svých muslimských menšin. Což se ukazuje na různých „experimentech“ a to od skoro naprosté tolerance, jako ve Švédsku, či naopak o snahu z islámu odstranit politiku. 

Pamatujete si před třemi lety, kdy začal velký příchod Orientu do Evropy? Ovšem nikoliv jako inspirace orientálním uměním, orientální módou a zpestření jídelníčku jako v době Rokoka, nýbrž jako masová migrace stovek tisíc, lépe řečeno milionů lidí z Východu. Jako by se „domluvili“ Pákistánci, Iráčané, Iránčané, Afghánci, Syřané, Maročané, Alžířané, Tunisané a další. Pamatujete si na to, jak bylo lidem z východní Evropy vyčítáno, že nechtějí uprchlíky, že na rozdíl od zemí západní Evropy neznají muslimy, muslimy neviděli a jak západní země žijí v poklidu se svou islámskou menšinou?

Že západní země nežili v poklidu se sice ukázalo už dříve. Masakr v londýnském metru, masakr na nádraží v Madridu, občas probleskující zprávy o stínových islámských soudech v Británii, pár zavražděných jako Theo van Gogh, jedna exmuslimka Ayaan Hirsi žijící pod ochranou policie občas vypálená auta v Paříži. Jinak klídek a tabáček dalo by se říci. A přestože i dnes se najdou jedinci, kteří budou obhajovat islámskou imigraci a budou tvrdit, že ti „radikálové“ nemají s islámem nic společného, tak přesto nedokáží zabránit tomu, aby vlády některých evropských zemí svými politickými kroky demonstrovaly, že idylka skončila, protože nikdy nebyla. Spíše se ukazuje, že to, co doutnalo pod povrchem, masová imigrace z islámských zemí ukázala v plné nahotě a vlády evropských zemí poznaly, že muslimské komunity nejsou oddané svým zemím, nesdílejí demokratické hodnoty, ale staví nad ně učení islámu.

Ve Francii je už dva roky stanné právo a snaha laicizovat islám .Například vypuštěním z Koránu veršů nabádajících k nenávisti (Manifest francouzských osobnosti - viz niže). Obavám se však, že pak by z Koránu moc nezbylo, když těchto veršů je 349. Nebo například zákazem zahalování jako například v Nizozemí. Případně dávání většího prostoru muslimům jako ve Švédku v naději, že když na ně budeme hodní, oni budou hodní na nás. Případně jako v Rakousku snahou o potlačení politické složky islámů. Obavám se však, že ani jedno, ani druhé nebude mít šanci na úspěch, a to z toho důvodu, že problémy, které řeší Západoevropské země není v jednotlivých částech islámu, nýbrž v samotném podstatě islámu. To, o co se snaží ve Francii, nebo v Rakousku není reforma islámského učení, ale deformace islámu, navíc řízená shora, politicky a lidmi, kteří jsou mimo islám. Politiku od islámu nejde oddělit. To by z islámu moc nezůstalo, protože islámu je podřízena i politika. Je jeho součástí, protože vše musí být v souladu s Alláhem. Kdyby tak někdy politici naslouchali lidem jako je Robert Spencer jeden z nejlepších znalců islámu na světe anebo somálské aktivistce Ayaan Hirsi, případně dalšímu vynikajícímu znalci islámu a islámskému učení jakým ke koptský kněz Zakaria Botros.

Problém evropských politiků je, že se nedívají na islám očima muslimů, ale očima evropských politiků, vyrostlých v demokratické společnosti, poznamenané politickou korektností a přehnaným humanismem. Vlastně on to není jen problém politiků, ale také všech možných aktivistů, kteří žijí v klamu, že i vrah má svoje práva, přičemž zapomínají, že vrah by měl mít jediné právo, a to právo na spravedlivý proces. Bohužel, v přecitlivělé společnosti mnozí nevidí jako špatného vraha, ale společnost, která nebyla dost ohleduplná k dotyčné lidské bytosti, které pak nezbylo nic jiného než vraždit. Podobným způsobem se staví k menšinám. Omlouvám se, k jedné jediné menšině. Nikde jsem nezaznamenal, že by stejná péče jako o muslimy byla o hinduisty, buddhisty, židy, šintoisty anebo sikhy.

Rakousko, jak uvedl deník iDnes se rozhodlo řešit situaci zavřením několika mešit a potlačováním politického islámu. Mezitím ve Francii, kde vládne stanné právo oznámili, že do konce roku 2019 propustí 450 islámských radikálů. Pustí tedy hlasatele politického islámu do ulic a budou doufat. Zároveň však několik stovek francouzských intelektuálů podepsalo manifest za revizi Koránu, nabádajícího k antisemitismu, za vypuštění násilných veršů a Macron chce laicizovat islám. Prostě hledá se řešení problému, který podle našich „aktivistů“ neexistuje.

Chápu, že politici musí řešit problémy se stále sílící muslimkou komunitou a na jednu stranu chápu, že například pro Německo je těžké jít do konfrontace s Tureckem, vzhledem k turecké komunitě a poznání, že více než Německo německé Turky zajímá sultán Erdogan a ta turecká menšina jsou i voliči, že?

Přitom proč se neřídit osvědčeným? Můj dům, můj hrad? Můj hrad, moje pravidla a pokud se ti to nelíbí, tak zde nemusíš být? Nelze nabízet pohostinství těm, kteří pohrdají hostitelem a chtějí jeho dům změnit podle svých zvyků, bez ohledu na názor hostitele.

Autor: Martin Kavka | pátek 8.6.2018 13:36 | karma článku: 46,27 | přečteno: 4911x
  • Další články autora

Martin Kavka

Je ještě možné nabídnou černochovi bílou kávu?

Jako děti jsme vyrůstali na knížkách jako Dobrodružství Toma Sawyera, filmech jako Pipi Dlouhá punčocha a pohádkách, kde Jeníček s Mařenkou strčí ježibabu do pece a prostě jí upálí.

2.6.2018 v 18:36 | Karma: 47,82 | Přečteno: 11499x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Inger Stojberg, žena ztělesňující Evropu, Ruth Davidson je symbol úpadku

Zatímco mnozí s nelibostí hledí na pronikání žen do politiky tak v některých případech si říkám, jen více a více žen jako je například dánská ministryně pro integraci Inger Stojberg.

1.6.2018 v 17:06 | Karma: 39,19 | Přečteno: 1596x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Ďablovy činy a Halíkova slova jsou nebezpečné v detailech

Pan profesor Halík se vyjádřil k protestům proti hře a ke hře chorvatského levičáka Olivera Frljiče, ostatně nebyl sám a jako každý má na vyjádření právo. Co je však na jeho vyjádření nového je to, že nepřineslo nic nového.

31.5.2018 v 13:06 | Karma: 40,86 | Přečteno: 1627x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Když se levicovým aktivistům naordinuje jejich medicína, tak je to náhle fašismus

Nechci a nebude se vyjadřovat k brněnské, skoro pornografické produkci, kde Ježíš znásilňuje muslimku. Nechám to na Bohu, neboť jak řekl „Má je pomsta, já odplatím“ (5.Mojž.32/35)

29.5.2018 v 15:37 | Karma: 36,85 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Představitel EU nepřímo vyhrožuje Izraeli. Veřejnost EU je prý proti Izraeli. Jak která

Že představitelé Evropské unie a mnozí představitelé evropských států, nejsou moc nadšeni z toho, že Izrael brání svoji suverenitu a celistvost i za cenu zbraní, je celkem známá věc. Ovšem varování a výhružky jsou nové

25.5.2018 v 16:18 | Karma: 47,13 | Přečteno: 6165x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  10:36

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky