Kolik ještě musí muslimové zabít lidí, aby se probudili sluníčkáři?

Je to pořád dokolečka. Muslimové někde něco vyhodí, někoho zavraždí ve jménu Alláha anebo pro Alláha, zavraždí své ženy, dcery a pořád se to omlouvá. Muslimové tradiční písničkou, že to není islám. Sluníčkáři sociální situací, případně poukazují na to, že tohle se děje i mimo muslimské komunity a jako vždy vytáhnou něco, co je, jak se říká mimo mísu.

Ponechám stranou to co se děje v takzvaném Islámském státě, to co se děje ve všech islámských zemích včetně sekulárního Turecka, včetně zemí zákony "tolerantních" jako je Jordánsko, Tunis, či Maroko. Co se tam děje, je mi víceméně jedno, pokud se to netýká křesťanů či jiných náboženských skupin nevyznávajících islám.

Ovšem nejde zavírat oči nad tím co se děje v naší oblasti, která se vznosně nazývá Euroatlantická. Za posledních 14 let jsme konfrontováni s islámským terorismem, který ovšem podle muslimů není islámský a podle sluníčkářů se jedná o extrémisty zneužívající učení islámu. Nebaví mě neustále vyvracet skutečnost, že ti extrémisté jsou muslimové a jednají podle Koránu, jednají podle toho jak jednal zakladatel islámu Mohamed. Ke kořenům násilí a nesnášenlivosti islámu jsem se vyjádřil ve svých předchozích blozích a jen bych se opakoval.

Přesto několik poznatků. Jakýkoliv teroristický útok ve jménu islámu není islám. Útočníci podle muslimů nikdy nebyli muslimové. Sluníčkáři okamžitě vytáhnou životopisy dotyčných vrahů a argumentují jejich těžkým dětstvím, tíživou rodinnou situací až by člověk dojetím ronil slzy. Co mne však nejvíce dojme, že se jedná o lidi bez vzdělání, protože jim to společnost neumožnila. Pak ovšem nechápu, proč nejvíce těchto útočníků má vysokou školu a to včetně vůdce islámského státu.

A co více. Podle většiny vypovědí to byli všichni milí, hodní, laskaví chlapci. Asi jako ti, co balí bílé turistky na pobřeží Egypta, Tunisu, Maroka a po svatbě se z nich stanou tyrani. Ne ze všech, Nechci paušalizovat. Občas se stane, že ten milý arabský chlapec před svatbou je milý starostivý i po svatbě. Občas.

Ano, není muslim, jako muslim. Sám jsem jich poznal hodně, ale jsou přátelští dokud se s nimi nezačnete bavit o islámu jako takovém z pohledu Evropana zvyklého se dívat na věci kriticky. Pak takové přátelství obvykle končí. A nejenom u rodilých muslimů, ale i u českých konvertitů. Buď něco není islám, anebo Alláh ví nejlépe. Tím debata a přátelství většinou končí.

Ale?  Jenom v Německu dochází k několika desítkám vražd ze cti. V Berlíně, které je nazývané největším německým islámským městem jsou již dnes oblasti, kde neplatí zákony Německa, ale zákony šárie. Politici o tom vědí, policie o tom ví, ale nic se neděje. Nikdo nechce píchnout do vosího hnízda. Raději se to zamete pod koberec a pak se to omluví všeobecnými kecy, že ne islám, ale kulturní zvyky apod. Jinak je vše OK a islám je pro nás obohacení.

Asi jako pro ty, každý rok, tisíce znásilněných žen ve Švédsku. Naposledy osm Švédů znásilnilo ženu na lodi. Byl to samý "typický Švéd". Co na tom, že vypadali, jako by v solárku překročili doporučený čas. Podobní Švédové, pardon Němci, protestují proti hnutí Pegida. Pak se objevují vznosné titulky, že Němci odmítají islamofobii.

Co se ještě musí v Evropě stát, aby politici nazvali věci pravým jménem, co se ještě v Evropě musí stát, aby novináři psali jako novináři a ne jako pátá kolona islámu?

 

Autor: Martin Kavka | pátek 13.2.2015 15:47 | karma článku: 39,61 | přečteno: 2067x