Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islámský stát žije z odkazu Mohameda

Je opravdu zábavné dokola číst, že Islámský stát ve skutečnosti nemá nic společného s islámem a že se jedná jen o extrémisty z řad muslimů, kteří si přizpůsobili učení islámu k obrazu svému

Přitom je tomu přesně naopak. Islámský stát se snaží jen o nastolení vlády islámu, splnění touhy muslimů po Chalifátu, kde bude vládnout ten ryzí a čistý islám jako v době prvních čtyř Chalífů, dle islámské nauky ryzích a pravověrných věřících. Pominout jak toto období vypadalo, znamená pominout vše co je hnacím motorem islámu. Pro muslimy to možná bylo šťastné období, kdy oslabené říše Peršanů a východních Římanů se jim nedokázaly postavit na odpor a muslimské hordy mohly v klidu drancovat a dobývat své okolí, podmaňovat a zotročovat obyvatele okolních území. Z hlediska islámské nauky těmto Chalífům Alláh přál, protože vyznávali čisté učení islámu a podle islámu i žili.

Toto období však neznamenalo jen zotročování a vraždění obyvatel na rozsáhlých územích Persie a Byzance, ale také bratrovražedný boj mezi Araby samotnými, který by se dal přirovnat k vyvraždění Slavníkovců Přemyslovci. Přesto je zde jeden rozdíl. Přemyslovci nechali vyvraždit rod Slavníkovců proto, aby stabilizovali a upevnili moc v nově vznikajícím státním útvaru ve středu Evropy. Arabové se mezi sebou vraždili kvůli tomu, aby ukázali kdo je tím opravdovým muslimem. Nelze mluvit jen o politickém boji, protože politika je neoddělitelnou součástí islámu. Stejně jako tenkrát umírali jedni muslimové rukou druhých a přesto tito „vrazi“ jsou dnes uctívání sunnitskými muslimy jako zbožní a opravdoví následníci Mohameda a pravověrní věřící.

Pokud by je současný tisk nazval tak jak nazývá bojovníky Islámského státu, tak by se v islámském světě proti tomu zvedl odpor. Paradox? Ne. Realita.  Jak je tedy možné, že zakladatel islámu Mohamed a jeho věrní spolubojovníci a následně i dědici v řízení islámské obce se chovali stejně, jako ti, které média nazývají „islamisté“ a mnohdy i hůře, nejsou „odsuzováni“ islámskými autoritami, jako ti, co nepochopili islám a jeho „krásné“ učení a ohání se tím co Mohamed řekl a co je neutrální směrem k posluchačům ze Západu, zatímco slova Mohameda, jeho činy, které vedly k masakrům nevěřících, znásilňování žen, zotročování nemuslimů již v jeho době i době po jeho smrti, cudně zamlčují?

Jak to, že se „odpor“ islámských učenců zvedne jen ve chvíli, kdy se jejich obětí stane někdo významný z řad muslimů? Jak to, že se ten islámský svět nepostaví na odpor proti Islámskému státu? Není to proto, že Islámský stát za ně provádí špinavou práci likvidací šíítů, Kurdů, křesťanů, jezídů? A není to proto, že i když muslim nesouhlasí s praktikami Islámského státu, tak stačí se odkázat na Korán, Mohameda a praxi prvních čtyř Chalifů ? Který muslim řekne, že to co dělal Mohamed je stejně špatné, jako to co dělá Islámský stát a do dnešní doby to nepatří, když Mohamed je přeci následováníhodný a vše co dělal, bylo v souladu s přáním Alláha, v souladu s tím pravým a ryzím islámem? Je pravdou, že ve výrocích Mohameda, stejně jako v Koránu, se objevují věci, které vybízí k mírnosti a toleranci. To jsou ty výroky, kterými nás muslimové a jejich příznivci zásobují po každém teroristickém útoku.  Jenže platné jsou všechny výroky Mohameda zaznamenané v Sunně, sbírce výroku proroka Mohameda, která je jedním z pramenů práva a je stavěna na úroveň Koránu, neb jsou to výroky posla Alláha a jsou zdí, na kterou narazí každý, sebevíc „umírněný “muslim.  A byla to také zeď, na kterou narazili křesťanští učenci v disputacích se svými islámskými protějšky. Stačila jen otázka? „Takže neplatí co je v Koránu a co řekl Mohamed o zabíjení nevěřících?“

„Nejde jít proti Alláhovi, ale také není nutné hned říkat co je islám“. To je to, čím se řídí „umírnění“ muslimové.  To je věta, kterou se muslimové řídí po staletí v situacích, kdy nejsou ve většině anebo nemají sílu porazit protivníka. A to bychom měli mít i dnes na paměti a nezapomínat, že Mohamed nepřinesl nic nového v náboženské oblasti, mimo učení o vraždění, zotročování nemuslimů a znásilňování nemuslimských žen.  Přinesl jen teror jako součást víry a náboženské nauky. Teror. Který má počátek u Mohameda pokračuje dodnes a snahy o bagatelizace a relativizaci islámského učení jen vedou k tomu, že dříve či později i u nás brzy poznáme, co znamená islám. Jako to poznávají obyvatele mnohých měst v západních zemích. A to je také důvod proč odmítám přijímání převážně islámských uprchlíků.

Hranice mezi hodným a zlým Mohamedem totiž neexistuje. Pořád je to stejný Mohamed. Vlk v rouše beránčím.

Autor: Martin Kavka | pondělí 31.8.2015 10:43 | karma článku: 33,93 | přečteno: 1190x
  • Další články autora

Martin Kavka

Tak už i Mozart je rasistický. To jsme to dopracovali, tedy spíše někteří

To, že byla málem stažena Mozartová opera Idomeneo (1) z Berlínské divadelní scény je již poměrně zažitá klasika, která nikoho nepřekvapuje. O to více je překvapující nejnovější nález, že klasická hudba je vlastně rasistická.

14.5.2018 v 14:36 | Karma: 44,04 | Přečteno: 2977x | Diskuse| Olomouc

Martin Kavka

Česko naštvalo Palestinu! Jen houšť a větší kapky

Po dlouhé době může být člověk hrdý na svoji vlast. Česká republika společně s Maďarskem a Rumunskem zablokovala prohlášení Evropské unie k Palestině kvůli dodatku, že země EU nebudou stěhovat svoje ambasády do Jeruzaléma.

12.5.2018 v 16:06 | Karma: 42,56 | Přečteno: 2108x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Budoucnost Evropské unie je v jejím zániku

Zastánci Evropské unie jsou schopni obhajovat vše, co navrhne Evropská komise, vše, co vyjde z erounijní dílny šílených nápadů až to připomíná servilnost komunistů vůči všemu, co přišlo ze SSSR.

11.5.2018 v 17:06 | Karma: 46,88 | Přečteno: 6787x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Maďaři odmítli imigraci z Afriky

Jak uvádí na svých stránkách ministerstvo zahraničí Maďarska „Prohlášení v Marrákeši v rámci Rabatského procesu může vést k nové imigrační vlně“ (1)

10.5.2018 v 17:06 | Karma: 44,06 | Přečteno: 2445x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Islámští "Evropané", tikající Erdoganova bomba

Jaká je loajalita německých Turků ke své nové vlasti mohli Němcům naznačit volby v Turecku v roce 2015 a následující rok domnělý puč v Turecku, kdy Turci vyšli do německých ulic demonstrovat svojí podporu sultánu na Bosporu (1)

7.5.2018 v 11:36 | Karma: 39,13 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky