Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Libore, víš co ?

Sestup už do své ponorky, tam máš klid a můžeš si číst.A vynoř se za

50 let.;-D

0 0
možnosti

A ještě jedna zajímavost .Jako, že skoro nic nečtu,tak jsem četl asi před 20/ ?/ lety Most na Drině od Ivici Andriče. Víte,kdy se v tom městečku na Drině

žilo nejlépe ? Za Turka !;-D;-D;-D

P.S Kdybych četl tolik co Kavka, tak jsem dnes ministrem kultury.

Jenže ten Kavka z pracně nabytých znalostí dělá nesprávné závěry..

Ještě, že pán Bůh je milosrdný .........;-D;-D;-D

1 1
možnosti

Skoro nic nečtu, ale tomu co čteš Ty  nerozumíš.

0 0
možnosti

Hernan Cortéz nebyl barbar, neobětoval lidí, jen šířil mirumilovné křes´tanství.... a odneslo to 250 000 obyvatle  Tenochtitlanu a celá jedná /aztecká/ kultura.;-D

Bible i Korán se dají interpretovat různě.Dnes převládá násilnická interpretace koránu. Islám je jedinou a jakoby náhradní platformou na které se sjednocují všichni fanatici a teroristé...

Proč, na to vám odpověděl částečně papež Jan Pavel II, odpověděl by Lawrence z Arábie a třeba i blázen Kaddafi / viz jeho projev v OSN /....

0 4
možnosti

Cortéz by ničeho nedosáhl, kdyby se k němu nepřipojily desítky tisíc Indiánů, kteří žili v otroctví pod vládou Aztéků, kteří se pak mstili, že i na hodně věcí zvyklí Španělé byli zděšeni. Takže ty kecy si nech na koledy

6 1
možnosti

IS odsoudily všechny významné islámské společenství v Evropě - ovšem u nás se o tom samozřejmě nepsalo. IS odsoudily všechny islámské vlády, a to včetně vlády Saudské Arábie.

O obrovském množství učenců nemluvě.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, na druhou stranu říkat vám to nemá žádný smysl.

1 1
možnosti

Je logické, že vlády IS slovně "odsuzují".

Ohrožuje je.

Zajímalo by mne pak to "obrovské" množství učenců...

Jak ovšem píše pan Kavka, četl-li někdo základním islámské texty, pak se nedomnívá, ale ví, že praxe Islámského státu islámu odpovídá a je s ním v souladu.

1 0
možnosti

14.       První záporné a nesporné zjištění spočívá v tom, že propast mezi takzvaným vyspělým Severem a rozvojovým Jihem nejen trvá, nýbrž se prohlubuje. Toto zeměpisné názvosloví je jen pomůcka, neboť nesmíme přehlížet, že hranice mezi bohatstvím a chudobou procházejí uvnitř samotných společností, a to jak v zemích vyspělých, tak i v rozvojových. Stejně jako v bohatých zemích existuje sociální nerovnost až ke krajní bídě, tak i v rozvojových zemích pozorujeme nezřídka projevy sobectví a okázalého bohatství, které jsou právě tak pobuřující jako pohoršlivé.

Hojnosti statků a služeb, které jsou k dispozici v některých částech světa, především na vyspělém Severu, odpovídá na Jihu nepřijatelná zaostalost. A právě v této geopolitické oblasti žije většina lidstva.

Zvážíme-li celou řadu různých odvětví, např. výrobu a rozdělování potravin, hygienu, zdravotnictví a bydlení, zásobování pitnou vodou, pracovní podmínky, především pro ženy, které se přímo k nerozeznání podobají otroctví, délku života, i jiné hospodářské a společenské ukazatele, celkový obraz nás rozčaruje, ať už sám o sobě nebo ve vztahu k údajům z vyspělejších zemí. Člověku přitom bezděčně znovu přichází na rty slovo "propast".

0 0
možnosti

To je úryvek z Sollicitudo Rei Socialis, encyklika Jana Pavla II z roku

1987, je to v podstsatě varování před tím co se může stát...

a co se stalo nyní .

Rv

0 0
možnosti
Foto

Mohamed je především "produktem" své doby. Takto je k němu třeba rovněž přistupovat. Rozhodně se nedá tvrdit, že by křesťané pokud jde o válkychtivost za muslimy jakkoli zaostávali. Náboženské války křesťanů byly stejně bratrovražedné jako boje muslimů. Pokud tedy chcete tvrdit, že křesťanství je inherentně dobré, zatímco islám inherentně zlý, tak vám historie za pravdu zrovna nedává.

1 2
možnosti

Základním motem křesťanství je přímý výrok Ježíše:

37On mu řekl: „‚Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.‘

38To je největší a první přikázání.

39Druhé je mu podobné: ‚Miluj svého bližního jako sám sebe.‘

40Na těch dvou přikázáních spočívá celý Zákon i Proroci.“

Pakliže se křesťané bratrovraždili, věděli, že jednají v přímém rozporu se svou vírou a očividně šlo více o moc feudálů, než o vraždění ve jménu víry.

U muslimů je to přesně obráceně.

Základ jejich víry naopak v nenávisti a vraždění hluboce spočívá.

6 0
možnosti
Foto

Tak nějak vám vypadl fakt, že většina muslmů je proti tomu chalifátu a proto došlo k válce s islámským státem-většina muslimů si myslí. že IS je v rozporu s učením Mohameda.

Kdyby nešlo o vážnou věc tak by bylo směšné jaké vy a vám podobní jsou chopni psát nesmysly, jak přesně víte co chce 1,6mld muslimů, jak musí přesně vyznávat svou víru....:-/Rv

0 8
možnosti

Směšné je , že ty vždy reaguješ na něco jiného než je článek. Ovšem jistě mi odpovíš. Když si většina muslimů myslí, jak tvrdíš, že to co dělá Daesch je v rozporu s učením Mohameda, myslí si, že i to co dělal Mohamed je v rozporu s učením Mohameda?

3 1
možnosti
Foto

Naprosto přesněR^R^R^

2 0
možnosti
Foto

"Arabové se mezi sebou vraždili kvůli tomu, aby ukázali kdo je tím opravdovým muslimem."  Ano a dnes v tom opět pokračují.

2 0
možnosti

P62e35t95r 78T65o21m32e14k

31. 8. 2015 10:47

Přesně, vlk v rouše beránčím.

2 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky