Diskriminace?

Zpravodajský server aktuálně.cz dnes přinesl zprávu, že v USA diskriminují černochy a hispánce, protože v případě zločinů dostávají vyšší tresty než bílí. Při pohledu na statistiky odsouzených ve Spojených státech, však vychází najevo, že ač jsou černoši v menšině, tak spáchají 60% všech trestných činů a jsou nejvěrnějšími obyvateli amerických věznic

Z tohoto pohledu je tedy naprosto normální, že tato skupin a obyvatel má i vyšší tresty, protože velice často se jedná o brutální trestné činy, jako vražda či znásilnění. Asi nemá smysl zkoumat, zda opravdu příslušnost k jinému obyvatelstvu, než bílému je důvodem pro vyšší trestní sazbu. Informace o diskriminaci černochů a hispánců je tak všeobecná, že se z toho nedá nic vyvodit.

Z této zprávy bohužel vyznívá i něco jiného. Po mnoha oblastech, kde se podařilo „diskriminaci“ vymýtit, našel se další okruh, kde se lidsko-právní aktivisté mohou zviditelnit a získat další zdroje na svoje „prospěšné“ aktivity.

Při bližším pohledu na různé lidsko-právní skupiny člověk dochází k tomu, že kdejaký zločinec má nárok na slušné zacházení a ohledy od společnosti.  Je smutný pohled do minulosti, kdy různí aktivisté demonstrovali za propuštění bojovníků Talibanu na Guantanamu, zatímco nikdy jsem tyto „humanisty“ neviděl demonstrovat proti politickému islámu, proti islámskému terorismu.

Nikdy jsem neviděl tyto aktivisty vyjít do ulic na podporu obětí vrahů, na podporu znásilněných žen, či dětí.  Nikdy jsem neviděl tyto bojovníky za lidská práva jít demonstrovat například do Bronxu, u nás do mosteckého Chánova, aby přímo v srdci demonstrovali proti trestným činům těchto skupin.

Teď se možná někoho dotknu, ale patří to k tomu. Už několik měsíců se ve zpravodajských relacích objevuje malá Natálka a jsme neustále informováni o jejím stavu. Je kruté, když nevinné dítě takto musí trpět, pro nenávist druhých.  Jenže Natálka je ve zpravodajství proto, že to je romské dítě. Mnohé bílé děti jsou na tom mnohem hůře, ale ty nejsou zajímavé, právě proto, že jsou bílé.

Když se mluví o rasismu, tak jen o bílém. Jiná skupina není rasismu schopna. Že je, a černoši jsou možná větší rasisté než bílí je pravdou a dávají to dost často najevo. Ale to není rasismus, ale lidsko-právním termínem je to vyjádření jejich frustrace a historického vědomí, jak s nimi bylo zacházeno.

Obávám se chvíle, až tito všichni pseudohumanisté přijdou s velkolepým objevem. Diskriminace a projev rasismu vůči jiným skupinám obyvatel je už samotná příslušnost k bílému obyvatelstvu.

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 18.3.2010 13:25 | karma článku: 30,81 | přečteno: 1023x