Na hlavní silnici 1/15 z Liběšic na Litoměřice nepůjdou závory !

Dne 20.11. v 08:00 začíná přestavba vnitřní elektronické technologie na železničním přejezdu na hlavní silnici 1 / 15 ležícím mezi obcemi Horní Řepčice a Liběšice. Železniční provoz nebude přerušen. 

Velký pozor by si měli dát všichni řidiči, kteří pojedou od zítřejšího ráno do úterního podvečera 18:00 hodin po hlavní silnici z Litoměřic na Úštěk. Železniční přejezd ležící mezi obcemi Horní Řepčice a Liběšice bude trvale otevřen a to i v okamžiku jízdy vlaku. Řidiči budou o tomto nebezpečí varováni dopravním značením. Stejně tak strojvedoucí vlaků budou písemně zpravováni o nečinnosti tohoto zařízení a budou k přejezdu s vlaky přijíždět se zvýšenou opatrností, rychlostí maximálně 10km /h a budou povinni dávat návěst "pozor", tedy houkat. 

Předpověď počasí však těmto aktivitám příliš nepřeje. Předpověď hovoří o možnosti vzniku náledí. Každý řidič by měl být proto maximálně obezřetný a měl by pamatovat na to, že přejezd je pro účastníka silničního provozu zejména od Horních Řepčic v mírném klesání a z levé strany není skoro vůbec vidět na trať. Tato skutečnost mě trochu děsí, stejně tak jako přítomnost polských řidičů kamionů, kteří na bezpečnost nehledí, ikdyž všechno řádně funguje. 

Nezbývá nám proto pevně doufat, že se tato akce obejde bez jakékoliv kolize. 

Martin Houška

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Houška | neděle 19.11.2017 19:32 | karma článku: 9,37 | přečteno: 251x