Rusko bylo a i nadále zůstává říši zla

Je to smutný fakt posledních let, že na pozadí světových událostí, začíná být v Česku opět oslavováno Rusko a některými kruhy prezentováno jako jakási hráz míru proti americké expanzi. Nic není vzdálenějšího pravdě.

Historie sovětského Ruska nás učí, že se jedná o zemi, která je celá založena na zločinu. Začalo to vyvražděním carské rodiny. K moci se dostali masoví vrazi Lenin, poté Stalin, krvavá stvůra, jaká v historii lidstva má jen málo obdobných příkladů.

Další vůdcové Ruska, které fakticky ovládalo celý SSSR, tedy společenství okupovaných zemí, nebyli o nic lepší. Hysterický Chruščov a další zločinec Brežněv jsou ukázkou toho, kam až zločinná ideologie může zajít.

Bylo hodně naivní se domnívat, že po nástupu Gorbačova, dojde v této zemi k nějaké podstatné změně. To že se SSSR rozpadl, bylo sice pozitivní, nicméně to přineslo pro budoucnost Evropy a Asie jednu kardinální, veledůležitou otázku. Jak zajistit, aby nově svobodné země, o svou svobodu brzo zase nepřišly. O pokusech v Estonsku, Litvě, Lotyšsku či Gruzii bylo napsáno mnohé. Proto bylo naprosto logickým krokem rozšíření NATO o další země, kterýžto krok zabránil nejhoršímu. A události z nedávné doby, ruské provokace vůči Ukraině dávají zapravdu tomu, že NATO postupovalo správně.

Pochopitelně musela nastoupit zběsilá reakce ze strany Kremlu a jeho neomezeného vládce, Vladimíra Putina. Neustále opakuje, že USA a NATO se snaží přiblížit se k hranicím Ruska aby mohlo dojít k napadení. Je to naprostý  nesmysl. Snaha NATO a USA je přesně opačná. V případě, že by došlo k oslabení vojenské přítomnosti v Evropě, už v této chvíli by měl Putin volnou cestu na Slovensko a do dalších zemí. Kdyby nebylo odstrašující síly NATO, Ukraina by byla celá okupována Ruskem a bylo by pak už jen otázkou času, kdy by došlo i na pobaltské země. Ostatně, on i samotný Vladimír Putin se nikdy netajit tím, že podle jeho názoru byl rozpad SSSR chybou. A my víme, že Voloďův názor musí být prosazen. Mimochodem, Putin není žádný hlupák. Je to, respektive byl to velice výkonný agent KGB, který i nadále slouží stejné myšlence. A proto dnes tak silně podporuje a pochlebuje Trumpovi. On ví moc dobře dvě věci:  Jednak že lidé i v USA jsou unavení přetrvávající krizí a že jsou vytočeni z toho co provádí Obama. Chtějí změnu. Druhá věc, kterou si Putin dovede jasně spočítat je, že výhra Trumpa by znamenala ekonomický kolaps USA. A to je přesně to, co Putin a jeho Rusko potřebuje. Destabilizovat západ, zničit spojence, zasít mezi ně nenávist. Provokovat a vyprovokovat možné střety a přivést svět až na samotný okraj katastrofy, protože během toho balancování, se mu budou mnohem snadněji klást požadavky.

Rusko je dnes opět, podobně jako mnohokrát v minulosti rizikem pro světový mír. Je proto třeba se mít hodně na pozoru a nepropadat iluzím.

USA nejsou nepřítelem Evropy. Tím nepřítelem je Rusko, pod  vedením Vladimíra Putina.

Autor: Martin Braun | pondělí 2.5.2016 1:02 | karma článku: 24,03 | přečteno: 504x