Protest proti nové reality show české televize

Naprosto náhodou jsem zjistil, že ode dneška bude na veřejnoprávním kanále vysílána nová reality show pod názvem " Dovolená v protektorátu "

Nejprve jsem si myslel že je to jen hloupý žert ale po nahlédnutí na stránky ČT jsem zjistil, že se v této veřejnoprávní instituci opravdu buďto někdo nadobro zbláznil anebo peníze docela zatemnily poslední zbytky zdravého rozumu.

Oč zde běží? Jakási rodina dostane možnost žit po nějakou dobu v podmínkách, v jakých žili obyvatelé protektorátu. Dělá se mi zle, jen když o tom píšu.

Když jsem pátral po autorech tohoto šílenství, zjistil jsem, že autorkou, scenáristkou a režisérkou je jakási Zora Cejnková, ročník 1971, tedy mladé jelito, které o době protektorátu neví vůbec nic. Ve své mladické tuposti se ovšem zřejmě domnívá, že se jednalo o období romantické, plné dobrodružství a tak se rozhodla z toho udělat reality show.

Na stránkách tohoto televizního odpadu, který jeho tvůrci honosně nazývají projekt se dočteme, že účinkující rodina měla výhodu, že nikdo neusiloval o její fyzickou likvidaci a na konci mají šanci na hodnotnou výhru.

Ano tato rodina měla štěstí. Nemuseli se bát zaklepání Gestapa, nemuseli se bát odvozu do koncentračního tábora nebo že budou jen tak pro zábavu rozstřílení. Prostě se nemuseli bát ničeho. Dopředu je žene vidina odměny. To je rozdíl mezi touto rodinou a rodinami, které v době protektorátu opravdu žili a  rozhodně tuto dobu neviděli jako tvůrci pořadu, tedy skrze monitor.

Česká televize stále více prokazuje, že její role není v souladu s úkoly veřejnoprávního media. Kde je rada ČT nebo další rady, které mají na programovou skladbu dohlížet. Kde jsou ti, kterým před 22 hodinou vadí každá nahá prdel, ale tohle je pravděpodobně nechává v klidu? A co bude dalším projektem ČT? Dovolená v Osvětimi? Dovolená v Buchenwaldu? Nebo snad půjdou na dřeň a natočí reality show pro romské obyvatelstvo pod názvem Dovolená v Letech?

Za sebe říkám, že jsem tímto pořadem zhnusen a doufám, že se najde více slušných lidí, který podobné svinstvo odsoudí a pořad bude z vysílání stažen.

Autor: Martin Braun | sobota 23.5.2015 9:09 | karma článku: 40,43 | přečteno: 4276x