Pohádka o hodných islámských klericích.

Je to téměř jako z pohádky tisíce a jedné noci.  Islámští klerici označili ISIS jako satanisty a tím v mnohých očích a srdcích, zažehli plamínek naděje, že ten Islám je vlastně hodně cool a v pořádku a že jím jen nerozumíme, ale nakonec že vše dobře dopadne. Hosana na výsosti.

Světová média a mezi nimi samozřejmě i Idnes.cz včera informovala, že skupinka islámských kleriku, se silně rozhněvala na IS. Výčet toho, co svolávali na teroristy byl nadmíru zajímavý, ovšem každý, kdo je s problematikou kolem Islámu alespoň minimálně obeznámen, musel si položit otázku, jaké má celá věc pozadí. A to pozadí je pěkně velké, macaté a naducané.

Neznám ty, kteří jsou v onom článku citováni, ale vím, že pro mnohé jiné, byl ještě ne tak dávno největším ze satanášu západ, v čele s USA. Teď je to znenadání IS a to jen proto, že si dovolili popravit Muslima. Kdepak, to že rozhořčení bylo způsobeno upálením, tedy formou popravy,  to jím nesežeru a pochybuju že vůbec někdo. Měli bychom z této lži dosti silné zažívací problémy. Jde o něco jiného.

Klerici a vysocí hodnostáři onoho náboženství lásky a míru a tolerance, si totiž pomalu uvědomují, že v bezpečí není nikdo. Že je neochrání ani ostentativní provolávání slávy Allahovi a příslušnost k Islámu. Že ani jejích dlouhé vousy, nejsou dostatečnou obranou proti zrůdnosti, ke které ještě nedávno trapně mlčeli, případně mumlali cosi o vině západu. Když byli zabíjení nemuslimové, bylo vše v pořádku a i kdyby toho Japonce nebo kohokoliv z dříve popravených škvařili dlouhé hodiny, nikdo z nich by ani nepípnul. Jenže nyní jde do tuhého a ozval se starý dobrý kamarád strach.

Za vším není totiž nic jiného nežli boj o moc, vliv a pozice. Nikdo dnes neví, kdo IS financuje, odkud berou peníze, kolik jích mají k dispozici a jaké jsou celkově jejích možnosti. A že nejsou zrovna malé, to je snad každému jasné.

Proto ze ozývají duchovní. Jenže nějak zapomínají, že dlouhá léta to byli oni, kdo podporovali šíření nenávisti a zla po celém světě. Byli to islámští duchovní, kteří označovali jako mučedníky sebevražedné teroristy. Každý útok proti cílům na západě, nebo v Izraeli jím byl dobrý. A dnes se bojí. Vědí že mají čeho. Vědí že IS, to jsou fanatici řízení těmi, kteří udělají pro dosažení svého cíle vše a nezastaví se před ničím. Taková je skutečnost.

Prohlášení muslimských hodnostářů, přichází vhod hlavně některým skupinám v Evropě. Ve chvíli, kdy na starém kontinentě rostou protesty proti hrozícímu nebezpečí, dostávají multikulturální bloudi do rukou argument. Doufám, že jím ale na lep nebude naskočeno. Protože bude zapotřebí mnohem více nežli pár nicneříkajících prohlášení, aby lidé uvěřili a zbavili se strachu z barbarské nelidskosti, která se k hranicím Evropy blíží a nabírá na síle a rychlosti.

 

A v příštím blogu se podíváme na Hrad.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Braun | čtvrtek 5.2.2015 7:00 | karma článku: 27,54 | přečteno: 873x