Otázky Václava Moravce - Uplakánek versus kafemlejnek

Teprve před chvíli, na základě nekončicí záplavy doporučení, podíval jsem se na nedělní show Václava Moravce a přiznávám, že pro mnohé to byla povedená taškařice, já propadal hluboké depresi.

Ani jsem nedokoukal. Bylo to nad moje síly. Tohle že jsou ti, kteří rozhodují o dění v zemi?

Zaujal mne hned úvod, kdy pan Babiš několikrát označil pana Kalouska za toho, kdo ovládá sněmovnu. Ano, čtete dobře. Podle pana Babiše, je to Kalousek, který rozhoduje, kdy se co ve sněmovně projedná a kdy neprojedná. V tomto duchu pokračoval Babiš i dále a kdykoliv Kalousek nebo Moravec chtěli cokoliv říct, Babiš okamžitě vystartoval, mával jakýmsi cárem papíru, chlubil se kolik zaplatil na daních a hlavně, protože to je pro něj to nejdůležitější, obviňoval Kalouska, že je lhář.

Samotný Kalousek se ke slovu moc nedostal. Kdykoliv se mu to ale povedlo, byl jako kafemlýnek, který dokola mlel totéž a opakoval předtím vyslovené.

Vrcholem bylo, když Babiš, třesoucím se hlasem zvolal " Nebavme se o Agrofertu, bavme se o rozpočtu, o tom jak je vláda úspěšná, jak se nám daří, jak se občané mají dobře jak se staví a..."

V tom okamžiku jsem to vypnul.

Je normální i v jiných zemích, že se politici napadají, že se škádlí a hází na sebe různé druhy špíny, ovšem tohle je už trochu moc.

Miroslav Kalousek je sice asi vzdělaný člověk, ovšem je to svým chováním naprosto bezcharakterní individuum, kterému není možné věřit nos mezi očima. Andrej Babiš je zástupcem vlády a je to tragická figurka, která ovšem do této vlády naprosto přesně zapadá.

Naprosto živě si je všechny představuju, jak tam sedí, panoptikum zmaru, Babiš, Sobotka, Pelikán, Zaorálek.

Jak jsem napsal v úvodu, není mi z toho pořadu veselo, ale byla to pravá a nemaskovaná tvář současné české politické kultury. A obávám se, že žádné volby to v nejbližší době nezmění, protože kde nic není, ani volič nevolí.

 

Autor: Martin Braun | úterý 6.10.2015 9:00 | karma článku: 25,84 | přečteno: 959x