Obvinění je to nejlepší, co mohlo Martina Konvičku potkat

Jak je vidět z mnoha hysterických reakcí, právní povědomí velké části občanů je na povážlivě nízké úrovni. Ve skutečnosti, že policie obvinila Martina Konvičku už vidí velkou křivdu a už jej vidí za mřížemi.

Jenže tak to není. Podívejme se na skutečný stav věci. Česká republika je právním státem. Alespoň se to o ní říká. To znamená, že každý její občan, má právo obracet se na soudy, policii a úřady, když cítí, že je to nutné. Uřady, soudy a policie mají zase povinnost se podněty zabývat a rozhodnout. V případě trestních oznámení je to jednoduchá věc. Kdosi podá na policii podnět ke stíhání a ta provede následující úkony. Pozve podezřelého k podaní vysvětlení, pak jej případně obviní a následně vyšetřovatel eventuálně sdělí obžalobu. No a to celé se uzavře u soudu, který rozhodne, jestli bude dotyčný odsouzen a jak.

Konkrétně v případě Martina Konvičky, nějaká paní podala před několika měsíci trestní oznámení a policie se tím zabývala a v pondělí mu sdělila obvinění. Zcela v duchu právní společnosti, ve které musí následovat kroky, jež jsem popsal výše, Upřímně tedy nechápu povyk, který se následně spustil. Panu Konvičkovi nikdo neubližuje, naopak,dostal naprosto exkluzivní příležitost, ukázat u soudu svým odpůrcum, že je v právu. Dosud se totiž vše pohybovalo v rovině útoku a protiútoku. Jenže u soudu to bude jiné a na jiné úrovni.

Fakt je jedno. Pan Konvička slova, za která je stíhán opravdu řekl. Přestože já osobně vím, že je nemyslel tak, jak byla vyslovena, ostatně, kdo z nás někdy neřekl že toho či onoho rozčtvrtíme? Mně osobně to například včera řekl nejlepší kamarád a vidíte, jsem tu stále. Pan Konvička si ale musel být vědom, že slova o masokostní moučce, jakkoliv byla řečena v nadsázce, mu prostě projít nemohou. Je tedy jen jeho hloupost, že se dostal tam, kam je. 

Jak jsem napsal v nadpisu. To obvinění je to nejlepší, co Martina Konvičku mohlo potkat. Teď má možnost na oficiální úrovni dokázat, že to co říka a píše, nejsou jen demagogická slova a extremistické výkřiky. Má či bude mít možnost argumentovat.A bude mu dán rozhodně větší prostor, než tomu bylo u Veselovského či na ČT 1. 

Takže se milí příznivci Martina Konvičky uklidněte. Nic se mu neděje. Zatím. Protože já si myslím, a jsem o tom přesvědčen, že se svým způsobem vystupování, bude mít pan Konvička hodně problémů prokázat, že není jen dalším žvanilem. Vzdělaným, pravda, ovšem s naprostou neschopností vidět svět v reálných tvarech.

Mám li udělat prognozu, myslim si,že pana Konvičku žádný soudce za jeho slova neodsoudí. Hodně lidem ale tato kauza otevře oči. Doufejme.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | středa 25.11.2015 8:30 | karma článku: 21,16 | přečteno: 1308x