Mrtví z kamionu v Rakousku nás varují

Nevíme ještě přesně kdo byli ti mrtví, jak zemřeli ale jedna věc je jasná bez nejmenších pochybností. Jejích smrt je velkým varováním pro celou Evropu, pro nás všechny. Ta vlna, která se na nás valí, musí být zastavena.

Evropští politici vyjádřili zděšení a kancléřce, frau Merkel se třásl hlas, čemuž se nedivím, protože i mne smrt tolika lidí docela silně zasáhla. A to platím za cynika.

Nicméně ozval se okamžitě rakouský ministr, který vyřvával, že teď, vice nežli předtím musíme poskytnout uprchlíkům azyl, že je musíme přijímat. Byl to tuším tentýž, který kritizoval země za neochotu souhlasit s povinnými kvótami.

Obával jsem se takových prohlášení, protože jediné, co přinesou, pokud se jím dostane sluchu, bude nárust počtu těch, kteří se do Evropy budou snažit dostat. A pochopitelně zvýšenou aktivitu převáděčů.

Ti kteří budou volat po urychleném přijímání imigrantů, po udělování azylů, a určitě jích nebude málo, se budou snažit zamaskovat jeden podstatný fakt. Totiž že k oné tragické události nedošlo na lodi, po potopení jakéhosi škuneru. Došlo k ní na vnitřní dálnici EU, uvnitř EU, to znamená, že síť převáděčů, jejích organizovanost je tak sofistikovaná, a že dokonce možná má i formu chobotnice, která svými chapadly zasahuje do nejvyšších politických pater. Jen hodně těžko se mi daří uvěřit, že by převáděčské gangy byly schopny takovéhoto rozmachu, v relativně krátkém časovém období, bez spolupráce s politickou reprezentací. Popravdě řečeno, nevěřím tomu vůbec.

Liknavost a nečinnost vedení EU vedla ke smrti desítek lidí v onom kamionu hrůzy. Kolik takových ještě bude a hlavně, dokáže to někdo vůbec zastavit? Anebo jsme na pokraji katastrofy, jakou lidstvo, respektive Evropa v moderních dějinách nezažila a nikdo z nás jí nepřečká se zdravou kůží?

Jaké máme vlastně možnosti? Jsou pouze dvě.

1) Okamžité a neprodyšné uzavření evropských hranic, včetně námořních cest.

2) Pokračovat v nezodpovědné politice, jakou EU provádí a tím pádem vystavit kontinent a jeho obyvatele riziku davové invaze uprchlíků, protože za pár měsíců, dokonce možná týdnů, už nebude v lidských silách zastavit tento pohyb.

Zbývají už jen tyto dvě možnosti.

Autor: Martin Braun | pátek 28.8.2015 9:09 | karma článku: 38,70 | přečteno: 1719x