Je tahle vláda ještě vůbec schopna vládnout?

Každý den si kladu tuhle otázku. Každý den sleduju zpravodajství, vývoj situace v Evropě a ve světě a následnou reakci kohokoliv z českého kabinetu. A každý den zažívám stejné rozpaky. Očekávané, přesto nepříjemné.

Z vyjádření premiéra Sobotky mám pocit, jakoby si zamiloval nějaký srub pod velkou čínskou zdí a dění v jeho zemi ho přestalo zajímat. Co ovšem je zajímavé, je sledovat vývoj jeho hodnocení současné evropské krize s uprchlíky. A protože on sám několikrát hovořil o tom, že hovoří jménem vlády, jedná se o zajímavost obzvláště vypečenou.

Tedy, nejdříve nám nehrozilo žádné nebezpečí. Tajné služby neměly žádné informace, jakoby ty francouzské před pátkem 13. nějaké měly. Poté necelých 24 hodin později sděluje, že Evropa je ohrožená a že toto ohrožení se týká i České republiky. Neuplynulo hodně vody v Jang c tiangu a Sobotka opět říká, že tajné služby nás chrání a nemusíme se ničeho bát načež se objevilo video islámského státu a přichází další prohlášení, že jako situaci nelze podceňovat. V hlavní zpravodajské relaci na čt 1 se pan Babiš nechává slyšet, že už by bylo na čase se na kvoty vykašlat, no a do toho přichází, řekl bych hlavní dnešní zpráva, kterou nám ovšem veřejnoprávní televize zapřela, asi z bezpečnostních důvodů, a to že německá tajná služba má informace, že velká část uprchlíků, bojovala v řadách IS a někteří mají dokonce rozkaz k boji.

Čtěte a žasněte.

A tak zase sedím u počítače, píšu blog a ptám se : Jak dlouho ještě necháte ze sebe dělat hlupáky? Není už konečně načase dát této vládě, která za celou tu dobu, co je u moci, nebyla pro ochranu země schopná udělat nic, NIC, velkou obrovskou stopku? Jak to udělat? Možností je několik a nemyslím tím demonstrace. Jak se ukázalo, demonstrace či petice tuto vládu nezajímají. Je načase volat k zodpovědnosti vaše zastupitele. A nenechat se odbýt. Jednoduše je zaúkolovat a donutit, aby parlament či senát se začal vážně zabývat vyslovením nedůvěry. Tato vláda je ve vaších službách. Vám se musí zodpovídat a zastupitelé, poslanci jsou ti, kteří to musí zajistit. Je čas jím to připomenout. A také je čas připomenout panu presidentovi, že je sice hezké, když plamenně hovoří na shromáždění, když bodře promlouvá v mediích o premiérovi a podobně, ale že má také jistou pravomoc. Tou pravomocí je odvolání předsedy vlády.

Já vím že to vše se může zdát hodně složité. Ale opravdu není čas čekat. Není to tak dlouho, co nás všechny přesvědčovali, že mezi uprchlíky prostě nejsou a nejsou žádní teroristé a příslušníci ISIS. Říkali že tam nejsou. Neříkali že je jích tam možná jen několik. Bylo řečeno že tam nejsou. A včera už samotní Němci přiznávají že jsou. Švédové zavírají hranice, Němci to udělají zanedlouho, protože prostě to nemohou unést. Co bude pak? Co udělá tato vláda, až dostane z Bruselu příkaz, že prostě musí příjmout co jí bude naservírovano?

Co tato vláda udělá pak, to vím už teď. A myslím si že to víte i vy, milí čtenáři. Takže je načase vystavit účet.

Autor: Martin Braun | pátek 27.11.2015 9:00 | karma článku: 35,93 | přečteno: 1047x