Islámský svět jásá, okolí Jerusaléma hoří a idnes stále mlčí.

Když jsem dopsal svůj předešlý blog, říkal jsem si : " Tak, teď se ráno probudím a na titulní stránce idnes.cz bude velikými písmeny popsáno dění v Izraeli za poslední dny, doplněné o výraz smutku a solidarity, ze strany redakce."

No tak, nechte toho, přestaňte se mi smát. Já vím že jsem naivní. Jenže ono se tak nějak lépe žije, když doufáte a věříte v obyčejnou lidskou slušnost a novinářskou čest.

Samozřejmě že jsem se spletl. Ovšem abych idnesu nekřivdil zbytečně moc, v informování ohledně situace v Izraeli se nepřetrhne nikdo. Kromě lidovek. Ty před okamžikem zveřejnily tento článek. Jinak se na české mediální scéně mlčí.

Zato svět náboženství lásky a míru, svět Islámu se raduje a jásá. Požáry se přiblížily k hranicím Jerusaléma, což mezi muslimskými duchovními vyvolává frenetické nadšení a Twitterové účty se proměnily v jednu velkou oslavu. Trochu ovšem tito nadšení lidičkové zapomínají, že momentálně je v přímem ohrožení město, které oni, podle jejích slov, tak strašně milují. JERUSALEM. Město ze zlata. Město, kudy šly dějiny lidstva. Město, které je nezpochybnitelným hlavním městem Izraele a tento fakt v takzvaných Palestincích vyvolává pocit, že jej radějí zapálí, než by se s tím smířili. Proto ty oslavy, proto ta radost na Twitteru.

Jenže Česká republika není poníženou podřízenou kolonií Hamasu. A pokud vím, ani idnes cz, stejně jako mnohé další české sdělovací prostředky nejsou v rukách ISIS, HAMASU, HEZBALLAHU nebo BOKO HARAM. Proto nechápu to mlčení. 

Na druhou stranu ovšem. Alespoň se zde nejásá. Zatím.

Na videu je zhudebněná báseň židovského národního hrdiny Avrahama Sterna.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Braun | sobota 26.11.2016 8:30 | karma článku: 41,44 | přečteno: 2300x