Dětská obrna a uprchlíci plus reakce Poláků na kvoty

Z důvodu časového posunu, podíval jsem se na hlavní zpravodajskou relaci české televize teprve před okamžikem a docela mi zatrnulo hrůzou. A hnusem.

Není to tak dávno, co na stejném kanále, tedy na ČT 1 ve zprávách hovořil nějaký zástupce ministerstva zdravotnictví, nebo kdo to byl, a ujišťoval veřejnost, že obavy z nemocí, které by do Evropy mohli zavléci imigranti jsou naprosto liché. 

Dnes v reportáži o lidech, kteří se potýkají s následky dětské obrny, zazněla věta, že tato nemoc je rozčířena v Sýrii a tudíž je jakési riziko, že by jí mohli imigranti přivézt k nám.

A tak si vzpomínám, kolika lží a nesmyslů, jsme za dobu vypuknutí této katastrofy už byli svědky. Namátkou:

Ujišťování, že uprchlící v žádném případě nejsou a nebudou v ČR. 

Ujišťování, že EU má vše pod kontrolou

Ujišťování, že se jedná o chudáky, kteří utíkají před válkou a násilím.

Za hoax byly uznačovány zprávy, že se jedná převážně o mladé muže, dobře oblečené a nadstandartně technicky vybavené. Když televizní záběry už nešlo ignorovat a každý mohl vidět, že ženy a děti jaksi chybí, přišla informace, že muži jdou jako předvoj, který zajisti rodinám lepší cestu.

V minulých dnech se provalila informace, že uprchlíci v záchytných centrech, shromažďují nohy od stolu, tyče a další věci, které by mohly být použity jako zbraně. Policie ujistila, že o tom ví, a že není důvod se obávat. Že to patří ke koloritu, a jejích mentalitě. Včera už si policie tak jistá nebyla a dodala že vše sleduje.

Nad tím vším je možné se sice rozčílit ale také pousmát. Jenže dětská obrna? Pánové a dámy ve vládě a parlamentu, tady končí sranda. Všichni víme, co je to za svinstvo a jak dlouho trvalo, než se naše civilizace s tímto neřádem vypořádala. 

Během víkendu se Evropou provalilo opět několik desítek tisích uprchlíku. Nikdo neví kdo jsou. Nikdo je nekontroluje. Chorvatsko a Srbsko vzdaly jakýkoliv odpor. A tak jdou a mně to dosti silně připomíná filmy podle Stephena Kinga.  Co je nám platné, když pár desítek imigrantů podstoupí v záchytných zařízeních jakousi zběžnou prohlídku, když mezitím stovky tisíc dalších mašírují Evropou.

A pan Sobotka, sametovým hlasem cosi říká a usmívá se, Zaorálek špulí rty a všichni jsou sami se sebou spokojeni.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000100926/obsah/425320-setkani-lidi-s-detskou-obrnou

A na závěr pár záběrů z Polska. 

 

 

Autor: Martin Braun | neděle 27.9.2015 9:09 | karma článku: 46,88 | přečteno: 8911x