Česká televize a její trapná ubohost

Česká televize včera večer, v pořadu 168 hodin, opět dokázala, že bahenní hlubina, do které jsou její redaktoři ochotní ponořit své krky není nikdy dosti hluboká, aby nemohla být hlubší.

Jak už se stává pomalu tradicí, opět se tým tohoto pořadu zostra pustil do paní poslankyně Chalánkové, která je veřejnosti známá z jejího boje proti praktikám norského Barnevernetu, a jeho únosům dětí od biologických rodičů a předávání jich do pěstounské péče.

Při sledování nejnovějšího dílu 168 hodin, jsem měl chvílemi pocit, že se mi to snad jen zdá a že se přece musím každým okamžikem probudit. Takový úpadek žurnalistické práce se jen tak nevidí. Byla to jednoznačně reportáž na zakázku a na čí zakázku, to si můžeme jen domýšlet. Stačí se jen zamyslet nad tím, do bez ustání šíří nesmyslné výmysly proti paní Michalákové, která už několik let usiluje, aby její děti, synové David a Denis byli vrácení do její péče.

Mottem včerejší reportáže bylo zpochybňování legitimity práce paní Chalánkové, za pomocí jejích kolegů z té partičky TOP 09. A tak pohovořil pan Kalousek ( ten se neopomene vyjádřit ke kdejaké pitomosti) a také nějací místopředsedové a místopředsedkyně ( proboha, proč má ta strana tolik místopředsedů). Zkrátka se všichni shodli, že paní Chalánková jedná jen a jen za sebe a jím že se to pranic nelíbí. Ale čo robiť, keď už je tá oná demokrácia, že áno?

.Ovšem pozor, jako červená nit se celou touto reportáží táhla jedná perverzní myšlenka. Paní Chalánková je vedena nacionalistickými úmysly, její motivy jsou nacionální, na demonstracích se objevují nacionální hesla a tak podobně. Před Norskou ambasádou dav pokřikoval nacionální protinorské požadavky nebo co, a norský tisk je zneklidněn a někdo tam něco napsal. Tak a bum prásk je to tady.

Ona ta paní Chalánková bude asi nějaká ta neonacistka. Že to tak vypadá, půvabná paní redaktorko z pořadu 168? Tak nám to nezapomeňte příště sdělit. A pěkně hlasitě a od podlahy. Aby bylo jasno, že EU a norské fondy si rozbíjet nedáme.

Ale dosti  žertování. Je to všechno velice tragická událost a já se ptám, zcela vážně se ptám...

Co je špatného na tom, že děti, které se narodí české mámě a českému tátovi, by měli vyrůstat v českém prostředí? A že když je jím v tom bráněno, že se jiní Češi snaží, aby křivda byla napravena?

Já znám samozřejmě názory, které zde na blogu někteří diskutéři i blogeři šíří. Jednu věc ale nemohou popřít, i když snaha je velká.

Ti kluci mají právo žít s českými rodiči. Jsou to jejích zploditelé a jsou to především oni, kdo mají za jejich spokojené dětství zodpovědnost. Je naprostá pitomost, když někdo tvrdí, že žili v Norsku tak spadají pod norské zákony. Ne a ne a tisíckrát ne. Pokud na takový pohled přistoupíme, pak dáme za pravdu těm, kteří tvrdí, že Česká republika není svéprávným a svobodným státem. A ona je.

Zatímco děti mají na svou vlast právo, jejích vlast má, prostřednictvím vlády a patřičných organizací povinnost, těm dětem toto právo umožnit. A pokud je toto právo ohroženo, musí se postarat o co nejrychlejší nápravu. Tohle je naprosto jednoduchá logika, kterou není možno žádným relevantním způsobem popřít.

Včerejší pořad veřejnoprávní televize zpochybnil její veřejnoprávnost. Nevím komu tato instituce slouží, když se odváží zpochybňovat činnost na základě jakéhosi údajného nacionalismu. Jsou to nehorázná tvrzení, která korespondují se současným trendem šířeným EU, hlásajícím že národní státy jsou minulosti nebo přežitkem. V souladu s tím se také můžeme dočkat situace, kdy české děti, budou odváženy například do Portugalska nebo Řecka a v Evropě vznikne národnostní mišmaš, který už nikdy nikdo nezastaví.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/216452801100124

 

Autor: Martin Braun | pondělí 25.1.2016 7:38 | karma článku: 43,06 | přečteno: 4418x