Česká republika, země teroristům zaslíbená

Jsem na české politické scéně už zvyklý na ledacos ale když jsem četl o propuštění Aliho Fajada z vazby a o umožnění mu, vrátit se zpět do Libanonu, myslel jsem že mne šálí zrak.

Hned jsem si vzpomněl na podobný případ princátka z Kataru, Hamida bin Abdal Saniho kterého ministr spravedlnosti Němec nařídil propustit a poslušně vrátit do jeho vlasti. Více zde. Jak se zdá, máme velice útlocitné a lidumilné ministry spravedlnosti. Ali Fajad sice nezneužíval nezletilá děvčata, jako Abdal Sani, nicméně velice čile obchodoval se zbraněmi, které s velkou ochotou nabízel různým teroristickým skupinám. A nejednalo se o nějaké kapesní nožíky nebo flusačky. Šlo o protiletadlové střely. Například. Bylo a je dostatek důkazů aby byl postaven před soud. V USA, které o něj požádaly a pravděpodobně i díky příslibu kladného vyřízení této žádosti svolily s vydáním několikanásobného vraha Dahlgrena do ČR. Asi tehdy Američané nevěděli, jak je to u nás s těmi ministry spravedlnosti. Že je často svrbí ruka a hledají, kde by podepsali nějaké to propuštění a vydání do země původu.

Navíc, co se nestalo... Skupina pěti českých mamlasů se vydala na tůru do Libanonu. Jeden z nich byl dokonce několikanásobný mamlas, který jako příslušník rozvědky nedokázal odhadnout, že tento výlet se jím může dosti fatálně nevyplatit. A tak si užívali a užívali a najednou se po nich slehla zem. A jak to všechno dopadlo jsme se mohli přesvědčit dnes.

Premiérovi se radostí třpytila pleška z toho, že muži se vrátili živí a zdrávi do ČR a otcovsky starostlivě hovořil o nutnosti vyšetření, kdo za to může. Taťulda Sobotka jeden.

A tak má zase jednou Česká republika ostudu jako trám. Oni sice politici budou tvrdit že jako ne. Že to je jen hra zpravodajských služeb a že vláda a premiér udělali skvělou, geniální, bezvadnou a hrdinskou práci, když české občany vrátili jejích rodinám a zaměstnavatelům, do jejích domovů. Kap, kap, slza mi kape dojetím.

A tak bych chtěl na tomto místě poprosit pány Sobotku, Zaorálka, Pelikána a další starostlivé členy vlády, kterým tolik jde o blaho českých občanů:

Prosím, nezapomeňte že jsou ještě další dva občané České republiky, kteří jsou zadržování v cizině. Sice to nejsou agenti zpravodajských služeb, právníci nebo politici. Jsou ovšem daleko důležitější. Jsou to děti. České děti, které už několik let jsou drženy v pěstounské péči, odděleni od své matky, bez jakýchkoliv důkazů a jejích rodině je bráněno ve styku s nimi. Prosím tedy vládu České republiky, aby se stejnou vervou a stejnou měrou, jakou se postarala o skupinu nezodpovědných dospělých, zvedla svůj hlas ve prospěch dětí, které se samy bránit nemohou a které se do své situace nemohly dostat vlastním zaviněním.

Doufám, že když vládním představitelům nevadilo porušit spojenecké dohody s USA, ve věci boje proti terorismu, nebude jím vadit, když naserou nějakou pofidérní norskou organizaci a ostře zabojují za návrat Denise a Davida Michalákových domů k jejích mámě.

Autor: Martin Braun | pátek 5.2.2016 8:30 | karma článku: 34,81 | přečteno: 1389x