Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

USA jako naše tzv. "spojence" nemusím, třikrát (roky 1938, 1968 a 1990) nás pomohli hodit přes palubu. Pokaždé jinak, ale vždy se stejným výsledkem. Vyklidili jsme jim světové trhy. Takže žádné velké ohledy k proradným "spojencům", kterým jde o byznys až na prvním místě.

Zaujal mne tento odstavec:

"Prosím, nezapomeňte že jsou ještě další dva občané České republiky, kteří jsou zadržování v cizině. Sice to nejsou agenti zpravodajských služeb, právníci nebo politici. Jsou ovšem daleko důležitější. Jsou to děti. České děti, které už několik let jsou drženy v pěstounské péči, odděleni od své matky, bez jakýchkoliv důkazů a jejích rodině je bráněno ve styku s nimi. Prosím tedy vládu České republiky, aby se stejnou vervou a stejnou měrou, jakou se postarala o skupinu nezodpovědných dospělých, zvedla svůj hlas ve prospěch dětí, které se samy bránit nemohou a které se do své situace nemohly dostat vlastním zaviněním."

Proč vláda neřeší od počátku tuto kauzu razantním způsobem? Např. nám. ministra zahraničí měl být vyslán do země původu rozporu a nedovolit jemu navrácení bez našich občánků. Byť bez platného průkazu, ale s geny našich předků. Copak naše ambasáda u nich - dál v poklidu popíjejí víno, pořádají párty? Pokud na to velvyslanec se svými lidmi nestačí, stačí je vyměnit za schopnější? Že je nemáme? Optejte se pana Kmoníčka, koho by tam poslal. Kdo chce, hledá metody, kdo nechce, hledá důvody.

Nám.ministra tam odejetý by měl mít takové schopnosti strhnout na sebe pozornost médií a příslušných vládních míst, že by rádi ukončili tuto kauzu v náš prospěch. Potom tohoto úspěšného člověka vyznamenat, umožnit mu kariéru ve prospěch našeho státu. Pokud na to nemá, proč je ještě ve funkci? Ve firmě se s neschopnými nikdo nemaluje, hodinové výpovědi jsou na denním pořádku.

0 0
možnosti
JF

J30a56n 78F20r33o86l95í68k

5. 2. 2016 15:46

Vaše přání autore vláda vyslyšela a již připravuje písemnou supliku k norskému soudu. Možná i do zahájení líčení jej česká pošta na hranici dopraví i když si nejsem zcela jist, protože musí především plnit plán prodeje pojištění a lízátek.

2 0
možnosti
VC

Přečtěte si článek od pana Olšera. snad se Vám rozsvítí.

1 0
možnosti
JF

J11a27n 54F92r64o49l91í84k

5. 2. 2016 15:40

Olšera není třeba číst. Je mě to jasné. Za vše mohou agenti CIA.;-D

0 1
možnosti

Pro mě je opravdu zábavné číst, jak čeští fanatičtí milovníci USA melou furt dokola, že Ali Fajad je terorista.

Fajad je obchodník se zbraněmi a nikoli terorista. Jeho kšefty samozřejmě vadí Američanům, protože jim leze do zelí. Američané nechtějí soudit Fajada za terorismus. Potřebují z něho dostat informace o mezinárodním obchodu se zbraněmi. Proto ho potřebují dostat do USA a provést na něm jejich účinné metody výslechu, včetně fyzického a psychického mučení.

Jde o miliardy a kontrolu obchodu se zbraněmi, nejde o terorismus. Nakonec Fajad zcela legálně obchodoval se zbraněmi v době, kdy působil jako poradce ministra obrany Ukrajiny a kdy měl velmi dobré vztahy s ruskými zbrojovkami. Fajad má ukrajinské a libanonské občanství.

8 0
možnosti
JC

Abych pravdu řekl, také pořád čekám, kdy USA jasně a srozumitelně dá světu (hlavně ČR) vědět, čím konkrétně se provinil pan Fajad, v čem spočíval jeho "terorismus". Ono je to dnes tak nějak pro USA nejjednodušší každého, koho potřebují "dostat", obvinit z terorizmu a nejlépe ho zavřít na Guantanámo, vyzkoušet na něm své mučící metody.

K Vaší teorii bych se přiklonil.

4 2
možnosti
MB

Prosím pana Polického a pana autora, aby, pokud vstupují svými psanými projevy do veřejného prostoru, věnovali trochu více pozornosti českému pravopisu. Je to, mimo jiné, o jistém respektu k potenciálním čtenářům i k češtině jako takové.

1 3
možnosti
Foto

Pokud se vám můj projev nelíbí, tak jej nečtěte.

0 2
možnosti
MD

Vase

'Doufám, že když vládním představitelům nevadilo porušit spojenecké dohody s USA, ve věci boje proti terorismu,'

je prece jen sporne. USA sice s terorismem bojuji, ale jenom s tim, ktery se jim vymkl z rukou. Takze krome automatiske pusky v ruce maji pod prilbou peknou kostku masla.

2 1
možnosti
Foto

Možná je to i tím, že někteří naši ministři a členové taj. služeb jsou vůči svým životním nákladům silně podhodnoceni a tak si občas musí střihnout ''brigádu''..........

3 0
možnosti
Foto

Autore pokud by byl u nás zadržen nějaký Norský občan a Norsko by o něj tak stálo, že by navrhlo výměnu, tak by ho za bratry Michalákovy naše vláda nepochybně vyměnila. Jak jinak o ně může naše vláda zabojovat netuším, mezinárodní zákony ji moc prostoru nedávají.

To, že vyměňují zaržení občané, za potencialní teroristy je specialitou nejen ČR, ale je pravda, že současný případ je velmi zvláštní už jen tím kdo byl v Libanonu zadržen. Každopádně víc než samotná výměna mě děsí to jak u nás celý proces vypadal. Myslím si, že ani USA by tolik neprotestovala kdyby se jednalo o nějakou tichou dohodu, ale práce tajných služeb, která se předem prezentuje v mediích to je asi opravdu Česká specialita.

V této souvislosti jak fungují tajné služby v ČR nemohu nevzpomenout film Krokodýl Dundee. Volně cituji:

"A jak u vás řešíte problémy? Nijak, řekneme to Donkovi, ten to rozkecá a je po problému"

0 0
možnosti
JF

J35a30n 65F89r44o98l27í96k

5. 2. 2016 15:43

Případ je opravdu zvláštní nejen kdo byl zadržen ale hlavně jak. Znáte nějaký příběh, kde by v opuštěném autě byly na sedadle seřazeny pasy (přesně podle abecedy aby to snad v té Čechii nepopletli) a přidány mobily na důkaz, že to jsou fakt oni?

1 0
možnosti
OK

Dokonalý nadčlověk píše o nedokonalých lidech...

0 2
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy