Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prý jsem hezká *hůlka* aneb Internet-médium prokleté aneb Nechtěně celebritou

Znáte to. Někdy máte dny, kdy chcete být zkrátka neviditelní a nejraději byste se zakopali pět sáhů pod zem. Kdyby to šlo. Tak špatnou máte náladu, nic se nedaří. Ale holt mezi lidi zkrátka musíte. A do práce také.

Není snad člověk, který by nevlastnil emailovou schránku. Nebo někde nebyl registrován. Aspoň já takového fakt neznám. Technika komunikace jde dopředu mílovými kroky a tak používání sociálních  sítí je na denním pořádku. Facebook a jim podobné sociální sítě snad znají děti už v mateřince. Ano, je to chyba, ale o tom až jindy.

Jsem také jedna z těch, kteří těch výhod a jak se za chvilku ukáže, nevýhod, dokáží patřičně využít. Vždyť, co také dnes jiného zbývá a jak se chcete spojit s kamarádkou, která bydlí o stopadesát kilometrů daleko.Použijete asi email nebo mobil. 

Tak jako miliony dalších.

Nikdy by mě tudíž nenapadlo, že  mě, podle mě vcelku průměrnou a nějak neprovokující bytost stále někdo poznává na ulici. Abych byla konkrétní, není to jednou za rok ale v poslední době i třikrát týdně. Dle povzbuzujících slov mojí mamky: Oni tě znají z toho tvýho psaní /slovo blog nezná/. Ale prd, mami!

Jdu si takto městem do banky v celkem solidním náseru, jedu totiž reklamovat špatně poslané peníze a při tom se úsměv opravdu špatně hledá,že.

Těsně před vchodem do banky mě zastaví muž asi tak metr šede.

Dobrý den. Já na to: Promiňte, my se snad známe? On nevinně: Ano, já vás znám. Z internetu.Chvilku se mi zavařují mozkové závity, už se mi z hlavy začíná kouřit. První, co mě vždy napadne, když mě na ulici osloví neznámý muž, zda jsme spolu náhodou něco neměli. A ne, opravdu si tohoto pána menšího vzrůstu a pomněnkově modrých pichlavých očí nepamatuji. A věřte, že paměť na ksichty mám fakt dobrou. Nastává chvilka trapného ticha. Naštěstí ne nadlouho.Pán mi ovšem  brzy osvěží paměť. Máte profil na Seznamu!!! No a?? Mám tam mejl tak i profil a pár fotek, bezvýznamná jehla v kupce sena.

OOOOO jak jsem se mýlila. Rozloučíme se vcelku zadobře. Pán navrhne, že potkáme-li se ještě jednou, dáme kávu. Ou yes. 

Druhé setkání.Jedu si v tom  největším srpnovém pařáku domů. Musím ale přestupovat. Při vystupování mě zastoupí cestu opět tentýž pán s malým synkem, Dobrý den. A já to jste zase vy?

Pán: Víte, co jste mi slíbila. Ok, yes.

 

Nastává situace třetí. Pošta, a jaké bývají fronty na poště? Ano, správně , nekonečně dlouhé. Z fronty vystoupí pán v křiklavě růžových teniskách a se slovy :Jdeme na to kafe že? :D Jak to dopadlo, už nechám na vaší fantazii.A té se meze nekladou.

Potkala jsem ho pak ještě počtvrté. Při vystupování z tramvaje hnusný první pracovní den.A vyloudil mi hned úsměv na tváři. Toto přece už není možné!!!??/ Je!/

Příklad druhý. Psala jsem si kdysi na seznamce s jedním příslušníkem hodně vzdálené země, Jordánska. Byl to mladý, u  mě to ani jinak nejde, klučina. Bydlel přechodně kousek od místa mé práce. A přesto jsme se prozatím nikdy neviděli. Na skype  mi psal že jsem hezká HŮLKA. To potěší.

Jdu si takhle z práce, a protože je léto, jsou kolem samé zahrádky. přijdu domů a tam vzkaz : Já tě viděl a moc ti to slušelo. Jsi moc hezká HŮLKA a měla jsi jeans s kytky!!/Měla/. 

Příklad třetí. Opět domů kolem zahrádek a doma vzkaz. Ahoj viděl jsem tě u Tří čertů, seděl jsem tam na zahrádce s kamarády. Moc ti to slušelo. A já: To jsem nebyla já!  Ale byla-Šla jsi s nějakým pánem, manager, měl transparentni tkaničky/ neon růžové bílé kalhoty a   tričko a  kšiltovku. Vida, pána popsal přesněji než mě. Něco na tom bude.  

 Příklad nevímkolikátý: Šla jsem pro hotovost ke klientovi o dvě ulice dál, zima mráz sníh. Jsem ráda, že sebou nefláknu do sněhové nadílky. To víte. u nás na Zelňáku ty zrádné kočičí hlavy. Přijdu do kanclu a na netu opět vzkaz : Nešla jsi náhodou teď přes Zelňák?? Seděl jsem v autě.Máš hezkej zadek.Měla jsi takové atypické rifle./ To sedí, s leopardíma  plyšovýma kapsama, který raději moc neperu, aby se neodřely :P/

A tak to mám stále. Dokonce přímo před domem kde bydlím, mě oslovil kluk čekající na bus. Že jestli se nechci seznámit že mě viděl kdysi dávno v seznamce. Já zblblá měla jsem hlad žízeň a už jsem se fakt viděla doma, mu říkám: TAK MI TAM ZAS NAPIŠ.Třeba ti odpovím.

A tak bych mohla pokračovat. Jediné, co mě těší je fakt, že ty fotky zas tak nelžou. Příklad poslední. Včera jsem dostala vzkaz od neznámého: Ve skutečnosti vypadáš lépe než na fotkách.Viděl jsem tě s maminkou včera v úrazovce. To mě vcelku potěšil. Po téměř měsíčním nevyspání, z té hrůzy co bude, jsem musela vypadat jak zoombie válející se rok ve feťáckém doupěti.

A tak bych mohla pokračovat.

Vrcholem všeho je moje postava zachycená na GOOGLE MAPS. Ohnutá v zahradě jak fotím růže. Prostě akorát v tu chvilku jeli kolem s tou kamerou. 

Mám zkrátka pech. Nebo štěstí?.Prostě jsem vždy v tu chvilku na tom *správném* místě.

 

Jo, kdybych měla tak krásně načasovaný celý svůj osobní život, To by se to lehce žilo!

 

Autor: Martina Pazourová | sobota 13.10.2018 16:20 | karma článku: 13,69 | přečteno: 772x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Střípky od moře- Crikvenica

Znáte to, naplánujete si den volna a on jak na potvoru skoro celý proprší. Po několika strávených hodinách v kavárně se počasí umoudřilo- stal se zázrak, vylezlo sluníčko, takže jsme nakonec stihly i koupání. Voda jako kafe.

31.7.2023 v 11:45 | Karma: 14,68 | Přečteno: 414x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Růžový fotoblog

Jako každý rok touto dobou se celá naše zahrádka promění v jeden voňavý růžový prales. Tatínek chudák trpí, protože je to hlavně jeho zásluha stříhání na jaře a na podzim. A výsledkem je pár voňavých fotek, pro hezký den!

6.7.2023 v 11:46 | Karma: 14,39 | Přečteno: 240x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Rozkvetlá louka mezi paneláky

Dva týdny jezdím kolem tramvají do práce a modlím se, ať mi ten nádherně rozkvetlý pruh nepokosí.Konečně.Den jako korálek a přání splněno.Pokochejte se také, jaký máme v Brně kousek nádherné přírody.U silnice. Mezi paneláky.

24.6.2023 v 12:00 | Karma: 17,01 | Přečteno: 365x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Příroda ve městě

Kdo by to byl řekl, že se ve velkém městě najde květ máku či šípkové růže.Foceno přímo u tramvajové zastávky v Brně, lidi po mě koukali, ale já je nevnímala a fotila a fotila,ještě je tam po mě v té trávě cestička. Canon eos d 250

6.6.2023 v 16:00 | Karma: 13,20 | Přečteno: 211x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Na skok v arboretu aneb Něžná krása kosatců

Moje babička také pěstovala kosatce, ovšem to, co jsem viděla v arboretu Mendelovy univerzity na výstavě, předčilo veškeré moje očekávání. Nepřeberné množství barev byla opravdu pastva pro oči a relax v dnešní uspěchané době.

6.6.2023 v 10:00 | Karma: 15,39 | Přečteno: 230x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 195
  • Celková karma 14,91
  • Průměrná čtenost 606x
Sbírám  kytky  a chlapy :-))) https://www.facebook.com/martina.pazourova

 

Miluji češtinu a její slovní podoby. Ráda píši fejetony, o čemkoliv a nejen do šuplíku.Tvořím fotoblogy a koláže z fotek, náměty leží doslova na zemi.Moc ráda fotím a pěstuji květiny, zejména růže- to je můj život :-)

https://www.facebook.com/martina.pazourova

Fytotechnička,  pokladní i makléřka, pojišťovací agentka  vášnivá fotografka a  nákupčí banerové i nebanerové reklamy, která ráda  píše.O čemkoliv.

Vytrvalá hráčka na nervy, nezávislá  GLOSÁTORKA,    nyní BLOGERKA ve volném čase - v životě velmi vnímavá pozorovatelka ..ovšem nejvíce  zarytá zahradnice a bylinkářka .Muže vnímám jako osobnost, mám ráda inteligentní humor pana Šmoldase, pořad NA STOJÁKA- pana Tomeše.   Musíte mě číst mezi řádky..Přátele se neměří kvantitou, ale kvalitou. Jak to říkala ta  babička  ve známé pohádce Sůl nad zlato:  

Já jsem všudezdejší :)

 

Seznam rubrik