Zvuková leporela BEZ BATERIÍ

Jednou z „nejzajímavějších hraček“, které mohou malé děti prozkoumávat, jsou nejrůznější zvukové knížky. Mívají „čudlíky“, které po máčknutí zatroubí, vydají zvuk houkačky nebo nějakého zvířete. Máte je taky doma? A kupujte pořád baterky? My jich máme pěknou řádku. Konečně jsem narazila na leporela, která, ač vydávají zvuky, baterky nepotřebují. Jupí!

Šikovná myška a Zvědavé káčátko jsou malinkatá leporela o rozměrech 145x129mm. Obě vyprávějí milý a zároveň poučný příběh, jsou hezky ilustrována a vydávají zvuk, aniž by bylo nutné do nich vkládat baterie.

           Myška vidí, jak si spolu na zahradě hrají ostatní zvířátka. Ona stojí opodál a nezapojuje se. Tuto situaci mohou malé děti pociťovat také – ve školce nebo venku. Stydí se a mají strach přidat se k ostatním. Myška si přeje umět běhat tak rychle jako pejsek, šplhat jako koťátko nebo skákat jako zajíček. Nic z toho se jí ale nedaří a je smutná. V příběhu se ale najde činnost, kterou dokáže nejlépe právě malá myška a ona pocítí, jak je důležitá. Tato knížečka dětem vysvětlí, že i malé zvířátko dokáže velké věci. Pískavý zvuk myšky děti uslyší, když leporelem zatřesou. Připomíná mi zvuk gumového zvířátka z dob dětství, které ho vyluzovalo po zmáčknutí bříška.

           V knížce Zvědavé káčátko se děti seznámí s maminkou kachnou, která sedí mezi rákosím na vajíčku, z něhož se vyklube káčátko. Musí se naučit spoustu věcí a poznat svět. Kromě toho se seznamuje i se spoustou nových kamarádů – poznává žabky, včelky, luční koníky, motýlky, pejska i rybičky. Nutno dodat, že káčátku nechybí odvaha. Také toto leporelo po zatřesení vydává zvuk podobný kvákání.

Mé děti zaujaly nejen zajímavé zvukové efekty knih, ale i roztomilé příběhy. Milují – li vaše děti zvuky, pak nemohu jinak než vám knížečky doporučit. Obě vyšly letos v nakladatelství Fragment.

Ukázka z knížky Zvědavé káčátko:

A opravdu. Netrvá dlouho a káčátko se vydává z hnízda ven a míří rovnou k vodě.

„Skoč, skoč!“ kváká maminka kachna. „ A hlavně nezapomeň pádlovat!“

„Já plavu, já plavu!“ jásá káčátko, pevně odhodlané přeplavat celé jezírko.

„Už se těším na nějaké dobrodružství!“ Maminka nespouští ze svého děťátka oči.

Autor: Martina Mičková | pondělí 6.10.2014 21:16 | karma článku: 0 | přečteno: 66x
  • Další články autora

Martina Mičková

Vesmír v Brně

24.6.2024 v 12:22 | Karma: 8,91

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 7,18

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62