Strašidel se nemusíte bát

Jsou vaše děti strašpytlíci? Bojí se tmy, a když něco vrzne, utíkají se schovat mámě pod sukni? Na film o strašidlech by šly jedině s klapkami na očích? Jedna chytrá knížka jim může ukázat, že i na duchy se dá vyzrát!

V dětství jsem se hodně bála a bojím se ještě dnes. Kdybych měla po ruce knížku s veselými obrázky, na kterých se nebojí děti, ale duchové, třeba bych nezažívala tolik hororových okamžiků. Právě taková se mi dostala do rukou až v dospělosti a já ji teď ukázala svým dětem:

Jmenuje se Jak vyzrát na duchy. Její autorkou je Catherine Leblanc, která píše pro malé i velké čtenáře. Napsala romány, básně, krátké prózy a víc než čtyřicet obrázkových knih.
Roland Garrigue je ilustrátor, žije a tvoří v Paříži. Tato kniha plná duchů mě zaujala právě díky ilustracím přízraků, kterým dokázal vdechnout život.

Duchy najdete převážně ve starých obydlích, temných chodbách a na tajuplných místech. Do jednoho starého domu se podíváte i v této publikaci. Dostanete se do jeho obyvatelných místností, do koupelny i na půdu. Duchové se mohou pohybovat jednoduše sem a tam, jelikož dokáží procházet zdmi.

Jak na ně můžeme vyzrát? Existuje několik zaručených „fíglů“, které se děti dozví prostřednictvím krátkých textů i velikých barevných obrázků. Například je výhodné, když máte v domě pavučiny. Duchové se do nich mohou chytit, třeba jako ti na našem obrázku. Je všeobecně známo, že přízraky nesnášejí vodu. Duchové se bojí plavat dokonce i s plavacím kruhem! A v knížce uvidíte i to, co s duchy udělá proud vzduchu vycházející z vašeho fénu, když si sušíte vlasy. Ale přece si je nenecháte těmi strašidýlky zacuchat...Další nápady, jak zatočit s duchy, se dozvíte po otevření této publikace, kterou letos vydalo nakladatelství Portál.

Dětem se velmi líbí, je veselá, vtipná a vůbec nenahání strach. Můžu ji tedy doporučit s klidným srdcem i těm největším strašpytlíkům.

Autor: Martina Mičková | středa 11.2.2015 12:02 | karma článku: 4,96 | přečteno: 131x
  • Další články autora

Martina Mičková

Vesmír v Brně

24.6.2024 v 12:22 | Karma: 8,54

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62