Počítáme do deseti

        Před zahájením školní docházky děti už umí napočítat aspoň do deseti. Kniha, o které vám dnes napíši, v sobě ukrývá příběh i počítání zároveň. Při jejím čtení si děti procvičují číslice a počítání v oboru do deseti. A to naprosto přirozenou formou.

                

Na začátku knihy je domeček s devíti okny. Bydlí v něm opičák Gogo, který slaví narozeniny. Na dortu jsem napočítala šest svíček, což je věk, kdy děti chodí k zápisu do prvních tříd. Chcete s nimi zábavnou formou procvičit počítání do deseti?

           K tomuto účelu Vám může přijít vhod kniha s příznačným názvem 1+1=2. Napsal a ilustroval ji Ĺuboslav Paľo a vydalo ji nakladatelství Thovt.

            Opičák Gogo je nejprve sám ( číslice1). Očekává příchod přátel, které pozval na oslavu svých narozenin. Přátelé přicházejí (sčítání) i odcházejí (odčítání). V domečku s okny je namalováno tolik zvířecích přátel, kolik jich aktuálně na oslavě je. A z jakého důvodu odcházejí ta zvířátka, která už přišla? Třeba proto, že doma zapomněla dárek pro oslavence nebo proto, že musí jít vzbudit krokodýla, který oslavu málem zaspí!

             Děti se také díky příběhu učí společenskému chování. Tím, že každý přinese dárek, uvidí slavnostně vyzdobenou tabuli včetně konfet a barevných stužek...

Publikace je útlá, má pouze 32 stran. Je vytištěna na hladkých pevných listech velkého formátu A4. Pro děti naprosto ideální.

               Doporučila bych ji rodičům dětí od čtyř let, ti mladší si mohou prohlížet velké barevné obrázky zvířátek. Zaujme jistě i mladší školáky.

               Pro představu přikládám několik fotografií z uvedené publikace.

Autor: Martina Mičková | pondělí 6.1.2014 10:17 | karma článku: 0 | přečteno: 12x
  • Další články autora

Martina Mičková

Vesmír v Brně

24.6.2024 v 12:22 | Karma: 8,91

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 7,18

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62