Květinová babička

Šedesátiletá paní s piercingem, tetováním, psem a nespoutanou povahou květinového dítěte, přijíždí hlídat svá vnoučata.

To vše jsme se dočetli v knize Šílená babička od Martiny Boučkové. Jak už název napovídá, nejedná se o obyčejnou babičku. Tato babička prožila své mládí v období hippie, oblékala se do batikovaných triček, provokovala policisty a květinové „dítě“ v ní zůstalo dodnes. Ráno sedává na balkoně s obličejem vstříc slunci, má ráda vonné tyčinky a ani piercing či tetování jí nejsou v pokročilém věku cizí. Lucie, rozumějte, její dcera, však potřebuje, aby jí někdo pohlídal děti. Její bývalý se na ně vykašlal a nyní by potřebovala někoho spolehlivého. Přijíždí její matka alias šílená babička…

Knihu jsme přečetli jedním dechem. Je čtivá, vtipná a napsána s lehkostí. Dobrodružství, která babička zažívá se svými vnoučaty, jsou plná legrace a během čtení jsme měli výbuchy smíchu. Kniha podpořila čtenářskou gramotnost mých dětí, a proto ji doporučuji.

Knihu vydal nakladatelský dům Grada pod značkou Cosmopolis.

Ukázka:

Obě děti tedy vyfasovaly batikovaná trika vlastní výroby, která pro ně pár dní předtím svázala provazy a nabarvila. Po jejich hrudích a zádíčkách se tak paprskovitě rozprskávaly modré, růžové a světle zelené pruhy té nejdivočejší chemické květiny hrající si na nejsvobodnější s přírodou spjatý živel. Následně jim předala několik smývatelných tetování, jimiž si ozdobily paže od zápěstí až po ramena.(Šílená babička, str. 19).

Zdroj fotografie:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martina Mičková | neděle 14.4.2024 21:11 | karma článku: 0 | přečteno: 69x