Jak potěšit malé milovníky autíček

Většina malých dětí má ráda malé modely dopravních prostředků. Jak přimět svého potomka, aby na chvíli přestal jezdit s autíčkama a raději si prohlížel obrázkovou knížku? Mám tip, jak ho nalákat.

                                  Skloubit vizáž autíčka s naučnou knížkou se podařilo autorovi publikace Báječný svět aut Oldřichu Růžičkovi. Do rukou se mi dostala knížečka v nápaditém designu. Na první pohled vypadá jako model formule 1 v krabičce. Uznejte, které dítě by takovéto „kouzelné krabičce" odolalo?

 

Model lze rozložit na dvě části a nahlédnout tak do „útrob" formule, v nichž jsou vyobrazeny tyto části:

zadní podvozek, motor, kabina, ovládací panel a přední podvozek.

Model nelze z knihy vyndávat, je možné ho pouze rozevírat a zavírat. Je umístěn na závodní dráze, pod níž začíná již klasická naučná knížečka. Na první dvojstraně se vaše dítě seznámí nejprve s historií automobilové dopravy. Na barevných obrázcích uvidí, že dříve automobily vypadaly jako kočáry s motorem.

 

 

 

Další strana podrobně popisuje ovladací prvky jako je volant, spojka, brzda, plyn či řadicí páka. Nechybí ani přístrojová deska s tachometrem. Jelikož se jedná o publikaci určenou nejmladším dětem, vše doprovází názorné barevné obrázky i s popisky. Ty mohou být užitečné pro dospělé, kteří si knížku s dítětem prohlížejí. Použijí tak správný termín:)

                     Pro bezpečnost na silnici je důležité být při jízdě připoután bezpečnostními pásy a znát dopravní značky. I tomuto tématu se kniha věnuje. Oceňuji, že v publikaci není pouze strohé vyobrazení některých značek, ale děti se je mohou naučit zábavnou formou. Nejen u dopravních značek, ale i na jiných místech knihy, jsou umístěny šedé myšky, které vtipně text oživují. Jejich roli si můžete prohlédnout na obrázku.

 

 Malí čtenáři budou jistě nadšeni ze závodních aut i záchranářských vozů jako je sanitka, policejní vozy a hasičské auto. Myslím, že nápaditá knížečka zaujme každé malé dítě a rozhodně ji doporučuji. Službu může prokázat jak rodičům malých závodníků, kteří budou moci pozorovat rozzářená očka svých dětí, tak těm, jejichž dítě není zrovna nakloněno k prohlížení knížek. U malých „nečtenářů" nastane zaručeně obrat...

Více informací a odkaz na místo, kde si můžete celou knihu prolistovat, naleznete zde:

http://www.b4upublishing.com/M02/fBook_List.aspx?CatID=28&Lang=CZ

 

 

Autor: Martina Mičková | pátek 25.10.2013 10:23 | karma článku: 0 | přečteno: 39x