Dvojitá porce pohádek

Opět nás uchvátila kniha dva v jednom. Přečtete pohádku, knížku otočíte vzhůru nohama a čtete druhou…

Dvě klasické pohádky spojené do jedné knihy najdete v publikaci nazvané Kulihrášek a Budulínek. Autorkou je Mária Ďuríčková, která byla slovenskou sběratelkou nespočtu pohádek. Pohádky v této knize jsou doplněny nezaměnitelnými obrázky slovenského ilustrátora Vladimíra Krále. Klasická pohádka O Budulínkovi vypráví známý příběh o neposlušném chlapci, který neposlechne babičku a dědečka a nechá se unést liškou.

Ukázka:

 „ Zanedlouho dědeček s babičkou přišli domů a hledali Budulínka. Hledali, hledali, po domě i v zahradě, ale vnoučka nenašli.

Babička plakala, naříkala, svého Budulínka volala. Dědeček plakal, naříkal, na vnoučka Budulínka volal.“

Po přečtení pohádky O Budulínkovi jsme se dostali do poloviny publikace. Knihu jsme otočili o 180 stupňů a ukázala se nám spirála, jež je zároveň koncem pohádky O Kulihráškovi. Otočili jsme knihou a začetli jsme se do pohádkového příběhu o malém Kulihráškovi, který začíná smutným povzdechem bezdětné ženy. Ta si velmi přeje dítě velké aspoň jako hrášek. Přání se jí splní a zpoza pece vyskočí malinký chlapec, co dokáže tatínkovi donést na pole těžký oběd a přelstí i bohatého knížepána.

Velký formát knihy je vytištěn na pevném křídovém papíře a vydrží tak i několikeré otáčení nenechavých dětských rukou. Publikaci vydalo v roce 2018 nakladatelství Portál.

Budulínek.
Střed knihy.
Kulihrášek.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martina Mičková | úterý 11.1.2022 18:44 | karma článku: 5,23 | přečteno: 116x