Dvě Andulky v jedné knize

Máte holčičku, která bude už brzy školačkou? Chcete ji ujistit, že toho už hodně ví a umí?Chcete ji ujistit, že toho už hodně ví a umí? Určitě ji bude bavit, když společně pročtete knížku o stejně staré holčičce a ona uvidí, že je na školu připravena tak jako její kamarádka z knížky.

Kniha se jmenuje Andulka a Andulka. Ne, nespletla jsem se. Holčička Andulka dostala jako dárek od souseda ptáčka andulku, který se ke všemu jmenoval Andulka. Tak se stalo, že Andulka má andulku Andulku. Tuto situaci využila autorka Hana Primusová k tomu, aby nabádala děti k vyprávění o zajímavých jménech. Například si mají vzpomenout, jestli znají někoho s příjmením, které se k němu hodí.

               Publikace je plná úkolů. Děti mají rozplétat různá bludiště (Andulka s Andulkou zabloudily v lese, hledání nejkratší cesty do školy...), učit se básničky, řešit hádanky, poznávat ovoce a květiny, získávat vědomosti o zvířatech, počítat až do sta, vyprávět i určovat čas. Nenásilnou formou si tak osvojí mnoho poznatků i důležitých návyků, které budou potřebovat ve škole i v běžném životě.

               Ilustrace jsou veliké, srozumitelné, většinou celostránkové. Také písmo je větší, ideální pro začínající čtenáře. Na fotografii vidíte dva z mnoha úkolů. Dítě má vyhledávat pět věcí, které může potřebovat nemocná Andulka. Na druhém obrázku hledá své schované kamarády. Má dcera v předškolním věku velice ráda plnila všechny úkoly z knížky. A protože uměla na všechny otázky odpovědět, bylo jí líto, že je kniha o Andulkách už u konce. Doporučila bych ji ke čtení zejména holčičkám, které se chystají do první třídy. Vyšla v nakladatelství Fortuna Libri.

Ukázka z knihy:

„Deset, dvacet odpočítám,

potom chvíli odpočívám,

když je třicet, nudou zívám.

Čtyřicet a padesát,

to mám chuť se rozesmát.

Šedesát je šestkrát deset,

při tom mám zase chuť brečet.

Sedmdesát přeskakuju,

osmdesát opakuju.

Devadesát už je moc,

při stu mi přijď na pomoc!“

 

Do kolika umíš počítat ty?

(str. 78)

Autor: Martina Mičková | středa 19.11.2014 9:35 | karma článku: 4,55 | přečteno: 130x
  • Další články autora

Martina Mičková

Vesmír v Brně

24.6.2024 v 12:22 | Karma: 8,54

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62