O homeopatii

Mám vášnivě ráda tento přístup k léčení mnohých zdravotních krizí. Nemyslím si však, že je všemohoucí! Patří jí právoplatné místo v péči o zdraví. Věřím, že řada z vás nebude se mnou souhlasit, stejně jako i já jsem v prvopočátcích mého zájmu o tento léčebný koncept nechápala, že něco takového může pomoci, ale když něčemu nevěřím, musím se přesvědčit! Dnes už jsem přesvědčena a s pokorou se před touto královnou celostní medicíny skláním! Stojím v němém úžasu vždy,když se podaří podpořit sebeúzdravné schopnosti organismu a ten si pak dokáže pomoci!  

Každý živý organismus se snaží uchovat si zdraví a vitalitu. Snaží se o chce harmonii a rovnováhu s životními silami. Tato rovnováha je křehká a může být narušena. Vlivů, které tuto rovnováhu narušují je celá řada. Náš životní styl, vlivy okolí, psychické faktory a jiné. Tělo se přesto snaží o dosažení rovnováhy a zpravidla k tomu dlouhou dobu nemusí potřebovat pomoc zvnějšku. Když jí však potřebuje, je vhodné použití homeopatických léků. Nepotlačují příznaky choroby, ale podporují organismus v aktivaci jeho léčivých schopností. Člověk tak dostane šanci k rychlému uzdravení.

Homeopatie používá léky, které nemají žádné vedlejší účinky. Pracují na principu podobnosti. Zdánlivě paradoxně je nemoc léčena lékem, který by u zdravého člověka vyvolal podobné potíže. Z hlediska homeopatického systému je člověk vnímán, jako celek. Pro stanovení vhodného léku jsou brány v potaz všechny příznaky (totalita symptomů) a to na rovině fyzické i duševní.

Pro příklad si představte někoho kdo trpí poruchami spánku. Nemůže usnout, protože je silně rozrušen, nedokáže zastavit kolotoč myšlenek, má předrážděné smysly, rušivě působí světlo na ulici i sebemenší zvuk. Existuje nějaká látka, která dokáže tento stav vyvolat u zdravého člověka?Ano.Silná káva. Tedy každéhomu člověku, jehož porucha spánku se projevuje tímto způsobem, může pomoci homeopatický lék Coffea, který se vyrábí ze zrnkové kávy.

 

Homeopatické léky jsou dostupné v různých formách (tablety,kapky,globule a tinktury pro vnější použití).

O tom, jak přesně homeopatické léky účinkují víme bohužel velmi málo. Jejich působení se nedá srovnávat s působením běžných alopatických léků. Je to výzva pro bádání v této oblasti. Vím však, že fungují! Jsou-li schopny pomoci těm, kteří je potřebují, mají pak i své místo...

Autor: Martina Francová | úterý 22.2.2011 13:21 | karma článku: 13,92 | přečteno: 1266x
  • Další články autora

Martina Francová

Co když nemohou jinak?

7.4.2015 v 11:00 | Karma: 7,30