Homo sapiens sapiens na pranýři

Základní charakteritikou života dnešního člověka je pohodlnost a stres. Tyto zdánlivé protiklady jdou v dnešním paradoxním světě ruku v ruce.

Na jedné straně to co dříve trvalo hodiny, dnes vyřídíme během několika sekund ze svého PC, tím uspoříme čas. Paradoxem je, že čím více času uspoříme, tím více nám ho chybí. Nejběžnější věta, kterou můžeme zaslechnout  je „nemám čas“. Z našeho života se pomalu vytrácí přirozený pohyb, vše se snažíme vyřídit s maximální pohodlností, dokonce ani s přáteli už se nemusíme osobně setkávat, pomocí webkamery si popovídáme od svého počítače. Televizi ovládáme ovladačem,vůbec nemusíme vstát. Autem se odvezeme tam, kam bohužel osobně musíme. Místo abychom ušetřený čas naplnili odpočinkem s rodinou nebo nějakým koníčkem, raději si naložíme více práce. Vidina zisku je přece tak lákavá! Stres a tlak stoupají!

Čím rychleji se náš kolotoč točí, tím je nemožnější z něho vystoupit.Jen nevím:“ Jak dlouho to takhle vydržíme?“Výbuch a konec! Některé to už bohužel potkalo. Jen,aby tak nezkončili všichni!

Autor: Martina Francová | středa 23.2.2011 12:43 | karma článku: 6,95 | přečteno: 743x
  • Další články autora

Martina Francová

Co když nemohou jinak?

7.4.2015 v 11:00 | Karma: 7,30