Ponožkoboty

Kolikrát v životě jste si pomysleli větu : „Proč to nikdo nevymyslí?“ Já celkem nedávno a už je to tady!

Před časem vesmír vyslechl mé touhy po bruslích. Na nové jsem prostě neměla peníze a tak mi jedny poslal. A to doslova. Kamarádka mi darovala své zánovní, protože po operaci dolních končetin už si bohužel v životě nezabruslí. Předtím jsem bruslila na starých plečkách „trabantech“ a teď mám „bavoráka“, prostě jsou skvělé, stejně jako jejich dárkyně.

Vyzkoušet je jsem vyrazila ten samý den, kdy jsem je dostala. Nechtělo se mi tahat s batohem na boty.Vklouzla jsem do žabek, mám to do parku 15 minut, popadla brusle a šla jsem. Přezula jsem se do bruslí, žabky schovala v křoví a šla na to. Bavorák je bavorák, co si budeme povídat, jezdilo to samo. Tak samo, že jsem sebou párkrát málem flákla, jaký to byl fofr. 

Po hodině jsem se vrátila k lavičce a křoví, kde jsem měla schované žabky. Byly fuč! Nějaký hajzl mi je šlohnul! Domů jsem šla bosa, vyhýbajíc se exkrementům nejlepších přátel člověka a vůbec všemu, co by mi mohlo poranit nohy. Chůze na boso je prý zdravá. Já dodávám jen jak kde přátelé, jak kde. Jak jsem tak v duchu nadávala, tak mi najednou svitlo: „Sakra, proč někdo nevymyslí rolovací boty, které se dají strčit do kapsy?“  V tom okamžiku jsem netušila, že je už někdo vymyslel, respektive v té době na tom pracoval, aby nápad zrealizoval.

Já tomu klukovi moc fandím a to ze dvou důvodů. Za prvé je to opravdu skvělý nápad a za druhé, on  tu myšlenku vzápětí nevypustil  hlavy. Nepřemýšlel, proč to někdo neudělá. Někdo změnil na  .Stál si za tím nápadem, přestože si dost lidí ťukalo na čelo, že je úplný blázen a kdo by takovou blbost kupoval. Věřil sám sobě, tomu co dělá a zrealizoval to. 

Nejsme příbuzní, ani se tímto nesnažím o nějaké neumělé pí ár. Záměrně neuvádím žádné podrobnosti, zvídavý čtenář si je stejně najde. Jen tiše obdivuji ten tah na branku, který mnohým z nás chybí. Bez víry v sebe samého úspěch nemůže fungovat. Nikdy a nikde.

Autor: Martina Dušková | středa 26.8.2015 15:26 | karma článku: 14,33 | přečteno: 873x