Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu, p. Drtinová opravdu tlačila na pilu. Když to ale srovnám s diskuzema na Primě, tak tam se ten nedělní moderátor zeptá třeba na barvu kalhot lékařů, a dozví se proč mají dráhy zpožděné vlaky. Opakuje otázku a dozví se barvu kalhot nádražáků, pak to vzdá. Musíte brát v úvahu, že jde o české politiky a ti lžou a vymlouvají se hned jak ráno otevřou oči. Pokuď se chcete vůbec něco od nich dozvědět, musíte dávat otázky tak primitivně jednoduché, aby se na ně opravdu dalo odpovídat ano / ne. Sleduji občas diskuze na němcích, je to neskutečný rozdíl. Hlavně v politicích.:-)

0 0
možnosti
Foto

Rozumím, že považujete politiky za náročné debatní partnery. A rozumím, že vás lhaní a vymlouvání se politiků štve. Já bych neházela všechny politiky do jednoho pytle, to je zjednodušené zobecňování.  Moderace politických pořadů v televizi, zejména v té veřejnoprávní, je náročná disciplína, mimo jiné i kvůli zvládání snah o manipulaci, které přicházejí ze všech možných stran. Daniela Drtinová (a mnozí další) tuto disciplínu nezvládají. Neumějí se ptát, a to nejen politiků, ale ani nepolitických hostů. Bohužel v případě Daniely Drtinové došlo k přesunutí pozornosti od dlouhodobě nezvládnuté moderace ke spekulacím o zákulisních politických tlacích. Na celé záležitosti je pro mne nejvíc překvapivé, že nikoho v ČT netrápí, když moderátoři (je jich víc) tzv. diskutují s hosty převážně tak, že na ně pálí své dojmy s výzvou "souhlasíte-nesouhlasíte", případně "vyberte si buď-nebo", a odpovědi hosta ignorují.

0 0
možnosti

Ona prostě p.Drtinová levičákům nevoní, přestože nešetří ani pravici. Pravičák si dovede i s moderátorkou či moderátorem poradit, protože má vlastní názor, ale levičák má vždy mindráky z výchovy.

1 0
možnosti

J95a41n 53F18r81o24l25í16k

13. 8. 2013 16:51

Problémem všech TV politických rozhovorů je to, že se moderátoři snaží z hosta vytáhnout věštbu budoucnosti. Co by kdyby je hlavním tématem. Místo hodnocení činů dokonaných jsou vyžadovány výkony věštecké.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakce. Pro pana Hrubeše:

1) Článek pojednává o tázacím stylu *nejen* paní Drtinové a nejen o ČT

2) Článek poukazuje na *nadužívání* uzavřených otázek a vysvětluje jejich vliv na směřování debaty.

2 1
možnosti

J24a66n 75P93a73v89l35í87k

13. 8. 2013 14:27

Celkem nemohu posoudit, zda Drtinová používá otázky otevřené či uzavřené, charakteristické pro ni jsou však ty teze, které se snaží bez úspěchu vnutit zpovídanému. Zároveň považuji její styl částečně za prokurátorský. Ale není to jenom nešvar této moderátorky, je to rozšířeno v celé ČT: Já bych ty umělce vyrazil na hodinu, nicméně, pokud by odchod Drtinové byl na politickou objednávku, přidal bych se k protestům, i když vůči jejím profesionálním kvalitám mám velké výhrady.

2 2
možnosti

text blogu jsem už četl na blistech a je nesmyslem a demagogií, Drtinová používá otevřené otázky, stačí si jen poslechnout některé její Události

2 3
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1411x
Žena, Evropanka. Pro Dány "ta z Česka", pro Čechy "ta v Dánsku".