Někdy prostě nechápu....

Také se vám stává, že posloucháte zprávy a některé vám přijdou, jako naprostý nesmysl? A přitom jsou to věci, které jsou důležité, které rozhodují ti, co mají dbát o lidi v této zemi a o tuto zemi? 

     Teď naposledy jsem naprosto nevěřícně sledovala zprávu o tom, jak stát nasype 2 miliardy do rozvoje zóny Škoda auto v Kvasinách. Nějak nechápu proč. V této zemi chybí peníze na důležité věci. 

     V souvislosti s těmito dvěma miliardami myslím na to, že pražské příspěvkové organizace ještě dnes nemají přiklepnuté peníze na tento rok. Myslím takové organizace, které poskytují například sociální služby. Myslím na to, že lidé, kteří se o sebe nemohou pořádně postarat, kteří potřebují pomoc se jí leckdy marně dovolávají. Že postižené dítě čeká na schválení nového invalidního vozíku, tak dlouho, že jezdí na vozíku, který je mu malý, který se špatně tlačí, protože prostě z něj dítko vyrostlo. V té souvislosti je navíc zajímavé, že když budete mít autosedačku pro dítko, která nebude ve správné kategorii dle velikosti dítěte dostanete pokutu.  Lidé, kteří jsou nevidomí, čekají dlouho a dlouho na svého vodícího pejska, protože výcvik něco stojí a stát tolik peněz nemá (sic).... Na všechno co je pro nemocné, postižené, nemohoucí se skládají lidé v různých sbírkách. Ti lidé si sami moc pomoci nemohou. Ale jen tak se jí nedočkají, o cokoliv aby doslova žebrali. Stát tvrdí, že na sociální činnost nejsou peníze a pak nasype dvě miliardy do rozvoje prosperujícího průmyslového podniku.... To mi přijde poněkud nelogické.

     V souvislosti s těmi dvěma miliardami myslím na to, že velmi chybí sociální bydlení. To znamená bydlení pro lidi, kteří mají malé příjmy. Nejsou to jen lidé, kteří nepracují. Mám na mysli ty, kteří pracují, ale mají malý plat. Ty, kteří pracovali celý život a teď jsou v důchodu. Na rozdíl od západních ekonomik, u nás sociální bydlení téměř neexistuje. A tam kde je, je obsazeno nepracujícími  velmi velmi opálenými spoluobčany, se kterými bydlet v jednom domě je riziko. A obálková metoda, kdy byt "od města" dostane ten kdo dá víc? No to už je naprostý nesmysl, pokud někdo má na to, aby dal v obálce 100.000,- , aby nabídl co největší částku, tak snad nepotřebuje městský byt a může jít do bytu s komerčním nájemným. A rady ve smyslu ať si dotyčný najde práci za větší peníze? A tu jeho práci bude dělat kdo? To, že je práce špatně placená ještě neznamená, že je to práce nepotřebná..... Ale přijde mi, že představitelé tohoto státu si naprosto přestali vážit lidské práce. A tak jsou na tom u nás pracující lidé leckdy hůř, než ti, kteří nikdy o práci programově nezavadili........

    Prostě si myslím, že ty peníze by šly použít mnohem účelněji, než na podporu prosperujícího podniku, který ani není náš.........

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Metlická | pondělí 23.3.2015 14:19 | karma článku: 19,95 | přečteno: 692x
  • Další články autora

Marie Metlická

Pomáhá úřad? Kam?

29.1.2015 v 9:54 | Karma: 41,64

Marie Metlická

To je ta dobrá práce?

25.11.2014 v 10:23 | Karma: 24,51