Byl Reagan skutečně tak výrazným hollywoodským hercem?

A byl tak výrazným, aby se hodil na prezidenta největší světové mocnosti USA? Zkusme si ho srovnat s jinými hollywoodskými herci. Mně prostě vychází jako herec nejméně výrazný.

Ve srovnání s Kirkem Douglasem, Gary Cooprem nebo Humphrey Bogartem to byla naprostá nula. No kdo z vás tenkrát věděl, že existuje nějaký hollywoodský herec Ronald Reagan?........

No nic, nechám této „trčálkovštiny“ protože na to tu máme jiného mistra. Ale toto bylo první, co mě napadlo, když jsem četla dnešní článek blogera Čermáka o prezidenstkém kandidátovi profesoru Drahošovi.

Svým obvyklým stylem plným hrubek a češtinářských zrůdností, se nás ptá, kdo věděl o nějakém předsedovi AV Drahošovi, a že moc lidí asi ne, a proto není vhodný vykonávat funkci prezidenta ČR. A aby nám naše odpovědi usnadnil, tradičně nepovolil diskusi, a tak jsem zvolila tuto cestu.

Já myslím, že je naprosto jedno, jestli o něm někdo věděl, nebo nevěděl. Vyjde totiž nastejno, jestli předsedu AV někdo nezná, nebo ho pozná jen podle holé hlavy, jako bloger Čermák Václava Pačese. Důležité je to, co se o něm dozví, a to jsou ve srovnání s Milošem Zemanem samé pozitivní věci.

Samozřejmě, že pokud vedoucí dětských kroužků a „skaut“ Čermák považuje za tu správnou kvalifikaci na prezidenta množství sprostých slov, která zná a jak často je používá na veřejnosti, nebo kolik slušných lidí pomluví a urazí, případně vyžaduje po prezidentovi neomalené chování a občas nějaké to lhaní, tak v tom případě pan profesor Drahoš pro Čermáka vhodným kandidátem není.

Stejně, jako pro mě není bloger Čermák vhodný člověk pro práci s dětmi. Moje matka byla celoživotní skautkou. Čtyřikrát začínala, třikrát je zakázali (jednou nacisté, dvakrát komunisté, jak symbolické). Na skautském táboře pod stanem byla ještě v sedmdesáti letech, potom už jí to zdravotní stav nedovolil. Mohu s určitostí říci, že pokud by se mezi nimi objevil takový skaut, jako je bloger Čermák, tak by ho hnala junáckou holí, že by se zastavil až na náhorní plošině Nazca a dodnes by pro něho bylo záhadou, jak se tam dostal.

A když jsme se dostali k tém záhadám, také by mě docela zajímalo, do které skupiny lidí by záhadologa Čermáka zařadil jeho miláček prezident Zeman, kdyby za ním přišel s „obrazci v obilí.“ Ale to už raději rozvádět nebudu.

Autor: Marie Jandová | sobota 26.8.2017 10:16 | karma článku: 14,37 | přečteno: 392x