Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R96a21d24e36k 35J93a13r79o80š

26. 8. 2017 16:35

Ronald Reagan byl zejména westernovým hercem, a tenhle žánr se za totáče moc nenosil, takže v tehdejším Československu byl prakticky neznámý.

Pravda, slavný jako Kirk Douglas či John Wayne ale nikdy ani v USA nebyl.

Ovšem před nástupem do prezidentské funkce měl každopádně velmi dobrou politickou průpravu, včetně toho, že byl 2 x guvernérem Kalifornie...

Kéž by se i v naší republice objevila politická osobnost jeho typu - aneb je to můj nejoblíbenější americký prezident... Dej mu Pán Bůh nebe.

2 0
možnosti
Foto

V názoru na Reagana jsme na tom naprosto stejně:-)

2 0
možnosti
PB

S posláním blogu nechci polemizovat.

Ale napadá mne ne zcela přímo související otázka.

Určitě je relevantní srovnávat R.R. s nejúspěšnějšími soudobými herci, ale pokud by jej někdo srovnal se všemi herci, kteří v téže době usilovali o podobný úspěch nevyznělo by jeho hodnocení třeba trochu jinak?

0 0
možnosti
Foto

A je, paní Jandová, nějaký důvod k tomu, aby byl tento blog jen na soukromé stránce?

2 0
možnosti
Foto

Je, rozhodnutí admina, se kterým jsem souhlasila, protože jinak bych musela odstranit svoje názory na blogera Čermáka. Což se mi nechtělo, protože kvůli tomu jsem to primárně psala.

1 0
možnosti
PL

P52e16t41r 72L33a76n27g95e59r

26. 8. 2017 11:59

Zemanova opozice hlavně prodrbala čas uplynulých cca čtyř a půl let, co je Zeman na hradě. Za tu dobu se mohl najít někdo výraznější než je Drahoš nebo Horáček.

.

Nejde o to, zda jste pana Drahoše předtím znala vy osobně, ale zda je znám obecně národu. Podle mě nastoupil na scénu pozdě a málo agresivně.

.

Zeman neustále pracuje na svém mediálním obrazu - Zeman a žlutý člun, Zeman v kdejaké Horní Dolní, Zeman v Číně, Zeman proti imigraci, Zeman kun-- sem, kun-- tam, prostě pětiletý seriál.

.

Jinak tím, že budete urážet svého kolegu blogera, moc panu Drahošovi nepomůžete, ale naopak můžete lehce uklouznout a podobat se sprostákovi Zemanovi.

.

1 1
možnosti
Foto

Jinými slovy, Zeman vidět je, ale Drahoš není. Samozřejmě, že každý prezident, který končí první období, má tuto výhodu.

Ale zatím se nenalezl vůbec nikdo, kdo by tuto prezidentovu výhodu nějak vyrovnal. Snad Kubera, ten je známý i tak.

1 0
možnosti
JB

J41i87r71i 57B29o42r

26. 8. 2017 10:59

Malinko zapomínáte že tady není prezidentský system. Tady ta "silná"osobnost funguje akorát jako rosesírač.

1 0
možnosti
Foto

A co tedy byl TGM. On nebyl silná osobnost?

1 0
možnosti
Foto

,,Byl Reagan skutečně tak výrazným hollywoodským hercem?"

R.R. byl především výraznou personou své doby se zkušeností v politice. Jeho primárním zájmem byly především zájmy JEHO vlasti v tehdejším bipolár. světě, nikoli krasořečnění ,,uhlazeného slušńáčka", kašpárka, ,,kejvala" a kladeče věnců. A taková silná(!) persona je třeba i pro naší VLAST. Kašpárka a krasořečnického ,,kýválka", ergo z ,,vůle LIDU (KOMUNISTŮ!)"jsme zde již měli,že .Asi se mnohým po tom stýská:-/ Opravdovou silnou osobnost mezi kandidáty pro další volbu zde naprosto nevidět. spíše jen ty kašpárky s rádoby krasořečněním a vymezujícími se proti současnému prezidentovi coby jejich hlavním předvoleb. tématem, na což ti, kterým ani myslet netřeba, neb ,,oni ví", tak rádi slyšíRv

1 0
možnosti
Foto

Tak na vaše krasořečnění nemá nikdo. Jen by to občas chtělo tlumočníka :-/

2 1
možnosti
Foto

Srovnat "proslulost" herce Reagan a "proslulostí" předsedy ČSAV Drahoěe není od věci. Ani jeden nebyl ve své původní profesi nijak zvlášť proslulý. To je pravda

Ale autorka zapomíná jednu podstatnou věc, možná i více věcí.

A to, jednak, že než šel do prezidentské volby byl osm let kalifornským guvernérem a také, možná hlavně, že byl nadán osobním kouzlem a výřečností, které mnohým, zde jmenovaným, prostě chybí.

Kandidát se nestane známým, protože skupina, která ho podporuje tvrdí, že je známým. Známým se prostě stane buď sám nebo vůbec

3 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik