Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážený pane presidente Baraku Obamo

jelikož sleduji pečlivě politické dění jak v naší české kotlině a okolí, tak v mezinárodním rozměru, tak se potřebuji vyjádřit k Vašemu dění na politické scéně světa při Vašem konci prezidentského mandátu.

Začnu tím, že jste vyhrál volby v USA sloganem „ yes we can“. Spousta volitelů, amerických občanů Vám uvěřila. Uvěřil Vám i celý demokratický svět. Dokonce Vám uvěřil i výbor pro udělení Nobelovy ceny. Tato cena Vám byla udělena po pár měsících od Vaší inaugurace, po pár všeobecných a nic neříkajících, i když optimistických projevech uveřejněných v médiích. Skutek žádný!!!

Během Vaší vlády v roli prezidenta a vládce nejsilnější velmoci světa jste udělal neskutečné množství naprosto zásadních a nepředstavitelných chyb, které neodpovídají vašemu vzdělání a spoustě Vašich vzdělaných poradců. Nevím, čím si to mám vysvětlit. Řídí snad Vás, nebo USA někdo jiný????? Když Vaši činnost a rozhodování analyzuje klasický vzdělaný občan demokratického státu, tak zjišťuje, že Vaše kroky a činy jsou v naprostém rozporu s Vaší rétorikou.

Za Vašeho „šéfování“ Bílého domu nastala strašná spousta světových problémů, na kterých jste měl naprosto zásadní vliv. Největší z problémů, které jste neuhlídal, nebo spíše podpořil přes paní Hillary, nebo jste se jí, a její klikou nechal ovlivnit, je „Arabské jaro“. Před tím Irák, poté Egypt a tak podobně. Nevěděl jste kudy kam. Což je na státníka Vašeho formátu hodně špatné. Z dění v této části světa je jasně patrné, že jste to naprosto neměl pod kontrolou a myslel jste si, že vývoz demokracie je možno aplikovat naprosto všude. Omyl!!!! Kdy už na to vedení USA přijde??? Snad za vedení nově zvoleného 45.prezidenta USA Donalda Trumpa.

A to jsem se ještě nezmínil o situaci v Afgánistánu, Iráku a Sýrii. Zahájení agrese v Afgánistánu samozřejmě nejde za Vámi, ale měl jste prostředky jak to ukončit. I laik ví, že táto válka, kterou zkoušeli i Rusové, končí nikde. Měl jste dvě možnosti : buď jste jako USA a NATO, tak dobří, že to tam tzv. dáte do latě, čili do určitých nevratných mezí ke starému systému, anebo za druhé to nemá smysl a podporujete pouze zbrojní průmysl USA, aby měl pro koho vyrábět. Dle výsledku platí druhá možnost. 

A to platí i o Iráku. Jednou z těchto rozvrácených krajin odejdete a vše se vrátí ke starému systému. Araby -  šíti a sunité jsou ve svém vnitřním boji nepoučitelní a neslučitelní. Zkuste si pečlivě pročíst Korán a pochopíte to. „ Nemá to smysl vyvážet do těchto krajin demokracii“. Prostě ještě nevyzráli, tak jak ovoce.

Závěrem bych se zmínil o současné situaci v Sýrii.

Vážený pane prezidente nejmocnějšího státu světa,

chcete mi snad říct, že nejste schopni za několik let bojů s pomocí krajin EU GB,DE,FR zlikvidovat tzv.Islamský stát ??????????? No samozřejmě, že ne, když jste ho sám vytvořil a zásobujete ho, ze vším všudy, včetně Turecka v NATO. Vždyť to ví všichni normální lidi, kteří mají oči otevřené.  Nejsem příznivcem současného vedení Sýrie, ale jde mi o objektivnost. Jednou to je jejich krajina a at si tam dělají co chtějí.

Je interesantní, že Rusové na IS vlítli v záři 2015 a dnes je to skoro u konce. A to jste se snažili hodně, aby jste jim to překazili.

Mám aktuální informace, že na Papue Nové Gunei ještě žijí lidožrouti !!!!! Nechcete proti nim zasáhnout? Je to v rozporu s demokracií!!!

Nechte už konečně světu a jednotlivým národům a státům, ať si určují svůj vývoj a směřování dle své vůle a vůle svých občanů, bylo by to nejlepší co by jste mohli jako velmoc udělat pro tento svět.

Jenomže je to v rozporu s Vašim ponímáním světa, protože si myslíte, že ten svět musíte řídit. Chápu, že Vám toto vnesli do Vašich genů a myšlenek potomci La Faytů, Rotshildů, Rockefelerů a jiných ovladatelů světového dění, ale to není omluva.

Věřím, že jednou přijde den, i když to nebude tak brzo, jak by jsme chtěli, že tito lidi ztratí svůj vliv a svět se opět začne rozvíjet v souladu s normálním vědomím a myšlením běžných lidí.

V naprostém rozporu s posledním odstavcem a přáním obyvatel světa je Vaše trapné rozhodnutí o vyhoštění tzv.diplomatů RF z USA. Je to naprostá fraška před inaugurací pana Donalda Trumpa, který deklaruje dlouhodobě dobré vztahy s RF a panem Putinem. Tento krok je naprosto bezprecedentní v době kdy bude do nejvyššího úřadu USA uveden nový prezident a ten původní tzv. jen dosluhuje. I pro laika to vypadá jako pomsta demokratů za nezvolení HC. Je to v konsekvenci všech dalších kroků naprosto trapná a zbytečná věc, která ještě víc demokraty utlouká ve své malosti, do které se dostali svým bojem s Ruskem a zbytečnými sankcemi. Většina sankcí je stejně obcházena přes Belarus a diktátora Lukašenka, an kterého si dnes nikdo ani nevzpomene, protože je potřebný pro EU.

Přeji všem čtenářům příjemný Nový rok 2017

V Brně, 31.12.2016

Marian Bezák

Autor: Marian Bezák | sobota 31.12.2016 13:01 | karma článku: 40,88 | přečteno: 1831x
  • Další články autora

Marian Bezák

Očkování

Vážení, nedá mi, abych nenapsal svůj názor na současnou situaci i do veřejného prostoru. To, že píšu ministrovi zdravotnictví, prezidentovi ČLK a dalším osobám, kteří jsou kompetentní v boji s covidem 19...

8.3.2021 v 12:56 | Karma: 14,29 | Přečteno: 522x | Diskuse| Osobní

Marian Bezák

Očkování

Vážení, jak je možné, že očkovací střediska/fakultní nemocnic, zejména v Praze mají tak málo zájemců, že musí očkovat náhradníky.

25.1.2021 v 10:20 | Karma: 17,95 | Přečteno: 527x | Diskuse| Osobní

Marian Bezák

Očkování

Vážená vládo, nikdy jsem Vás nekritizoval, vždy jsem si říkal, že to ta opozice přehání s tím, že můžete komunikovat v rámci covidu, jak chcete vždy to bude špatné.

19.1.2021 v 18:06 | Karma: 19,93 | Přečteno: 656x | Diskuse| Politika

Marian Bezák

Vážení občasní čtenáři blogů

Píšu sice jednou za čas, a to jenom když mne něco hodně naštve... Takže současná situace a paměť národa a baziliškovství české, známá nemoc...

19.3.2020 v 9:45 | Karma: 31,02 | Přečteno: 638x | Diskuse| Politika

Marian Bezák

HRDOST - NEHRDOST

1.HRDOST Všichni jsme byly svědky jaké cti se dostalo našemu tenistovi Radkovi Štěpánkovi od světových tenisových celebrit a domácích celebrit. Je to proto, že se snažil ze všech sil reprezentovat samozřejmě sebe, ale ...

22.10.2018 v 8:30 | Karma: 7,22 | Přečteno: 167x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

KOMENTÁŘ: Padne-li Ukrajina, migrační pakt uprchlíky nezastaví

1. května 2024

Premium Hlavním předvolebním tématem před evropskými volbami do europarlamentu je migrační pakt, migrační...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 688x
Jsem občanem České republiky, kterému není lhostejné co se tady děje, proto se chci vyjadřovat k dění ve svém blízkém i vzdáleném okolí.

Seznam rubrik