Vážený pane presidente Baraku Obamo

jelikož sleduji pečlivě politické dění jak v naší české kotlině a okolí, tak v mezinárodním rozměru, tak se potřebuji vyjádřit k Vašemu dění na politické scéně světa při Vašem konci prezidentského mandátu.

Začnu tím, že jste vyhrál volby v USA sloganem „ yes we can“. Spousta volitelů, amerických občanů Vám uvěřila. Uvěřil Vám i celý demokratický svět. Dokonce Vám uvěřil i výbor pro udělení Nobelovy ceny. Tato cena Vám byla udělena po pár měsících od Vaší inaugurace, po pár všeobecných a nic neříkajících, i když optimistických projevech uveřejněných v médiích. Skutek žádný!!!

Během Vaší vlády v roli prezidenta a vládce nejsilnější velmoci světa jste udělal neskutečné množství naprosto zásadních a nepředstavitelných chyb, které neodpovídají vašemu vzdělání a spoustě Vašich vzdělaných poradců. Nevím, čím si to mám vysvětlit. Řídí snad Vás, nebo USA někdo jiný????? Když Vaši činnost a rozhodování analyzuje klasický vzdělaný občan demokratického státu, tak zjišťuje, že Vaše kroky a činy jsou v naprostém rozporu s Vaší rétorikou.

Za Vašeho „šéfování“ Bílého domu nastala strašná spousta světových problémů, na kterých jste měl naprosto zásadní vliv. Největší z problémů, které jste neuhlídal, nebo spíše podpořil přes paní Hillary, nebo jste se jí, a její klikou nechal ovlivnit, je „Arabské jaro“. Před tím Irák, poté Egypt a tak podobně. Nevěděl jste kudy kam. Což je na státníka Vašeho formátu hodně špatné. Z dění v této části světa je jasně patrné, že jste to naprosto neměl pod kontrolou a myslel jste si, že vývoz demokracie je možno aplikovat naprosto všude. Omyl!!!! Kdy už na to vedení USA přijde??? Snad za vedení nově zvoleného 45.prezidenta USA Donalda Trumpa.

A to jsem se ještě nezmínil o situaci v Afgánistánu, Iráku a Sýrii. Zahájení agrese v Afgánistánu samozřejmě nejde za Vámi, ale měl jste prostředky jak to ukončit. I laik ví, že táto válka, kterou zkoušeli i Rusové, končí nikde. Měl jste dvě možnosti : buď jste jako USA a NATO, tak dobří, že to tam tzv. dáte do latě, čili do určitých nevratných mezí ke starému systému, anebo za druhé to nemá smysl a podporujete pouze zbrojní průmysl USA, aby měl pro koho vyrábět. Dle výsledku platí druhá možnost. 

A to platí i o Iráku. Jednou z těchto rozvrácených krajin odejdete a vše se vrátí ke starému systému. Araby -  šíti a sunité jsou ve svém vnitřním boji nepoučitelní a neslučitelní. Zkuste si pečlivě pročíst Korán a pochopíte to. „ Nemá to smysl vyvážet do těchto krajin demokracii“. Prostě ještě nevyzráli, tak jak ovoce.

Závěrem bych se zmínil o současné situaci v Sýrii.

Vážený pane prezidente nejmocnějšího státu světa,

chcete mi snad říct, že nejste schopni za několik let bojů s pomocí krajin EU GB,DE,FR zlikvidovat tzv.Islamský stát ??????????? No samozřejmě, že ne, když jste ho sám vytvořil a zásobujete ho, ze vším všudy, včetně Turecka v NATO. Vždyť to ví všichni normální lidi, kteří mají oči otevřené.  Nejsem příznivcem současného vedení Sýrie, ale jde mi o objektivnost. Jednou to je jejich krajina a at si tam dělají co chtějí.

Je interesantní, že Rusové na IS vlítli v záři 2015 a dnes je to skoro u konce. A to jste se snažili hodně, aby jste jim to překazili.

Mám aktuální informace, že na Papue Nové Gunei ještě žijí lidožrouti !!!!! Nechcete proti nim zasáhnout? Je to v rozporu s demokracií!!!

Nechte už konečně světu a jednotlivým národům a státům, ať si určují svůj vývoj a směřování dle své vůle a vůle svých občanů, bylo by to nejlepší co by jste mohli jako velmoc udělat pro tento svět.

Jenomže je to v rozporu s Vašim ponímáním světa, protože si myslíte, že ten svět musíte řídit. Chápu, že Vám toto vnesli do Vašich genů a myšlenek potomci La Faytů, Rotshildů, Rockefelerů a jiných ovladatelů světového dění, ale to není omluva.

Věřím, že jednou přijde den, i když to nebude tak brzo, jak by jsme chtěli, že tito lidi ztratí svůj vliv a svět se opět začne rozvíjet v souladu s normálním vědomím a myšlením běžných lidí.

V naprostém rozporu s posledním odstavcem a přáním obyvatel světa je Vaše trapné rozhodnutí o vyhoštění tzv.diplomatů RF z USA. Je to naprostá fraška před inaugurací pana Donalda Trumpa, který deklaruje dlouhodobě dobré vztahy s RF a panem Putinem. Tento krok je naprosto bezprecedentní v době kdy bude do nejvyššího úřadu USA uveden nový prezident a ten původní tzv. jen dosluhuje. I pro laika to vypadá jako pomsta demokratů za nezvolení HC. Je to v konsekvenci všech dalších kroků naprosto trapná a zbytečná věc, která ještě víc demokraty utlouká ve své malosti, do které se dostali svým bojem s Ruskem a zbytečnými sankcemi. Většina sankcí je stejně obcházena přes Belarus a diktátora Lukašenka, an kterého si dnes nikdo ani nevzpomene, protože je potřebný pro EU.

Přeji všem čtenářům příjemný Nový rok 2017

V Brně, 31.12.2016

Marian Bezák

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marian Bezák | sobota 31.12.2016 13:01 | karma článku: 40,88 | přečteno: 1831x
  • Další články autora

Marian Bezák

Očkování

8.3.2021 v 12:56 | Karma: 14,29

Marian Bezák

Očkování

25.1.2021 v 10:20 | Karma: 17,95

Marian Bezák

Očkování

19.1.2021 v 18:06 | Karma: 19,93

Marian Bezák

HRDOST - NEHRDOST

22.10.2018 v 8:30 | Karma: 7,22