Proč jsem v Kutné Hoře poděkoval Davidu Rathovi

V sobotu 28. září jsem při slavnostním otevírání zahrad Jezuitské koleje v Kutné Hoře veřejně poděkoval bývalému hejtmanovi Středočeského kraje Davidu Rathovi za to, že právě on se velkou měrou podílel na úspěšné celkové rekonstrukci této významné středočeské kulturní a historické památky.

Jako reakci na toto mé poděkování zveřejnil internetový server www.parlamentnilisty.cz dne 30. září 2013 článek s názvem „Politik ČSSD poslal Davidu Rathovi do vězení poděkování.“ Cílem tohoto krátkého článku bylo pravděpodobně poukázat na to, že jsem si jako politik zastávající funkci náměstka hejtmana dovolil poděkovat člověku, který je momentálně ve vazbě, byť podle zákona je až do rozhodnutí soudu stále nevinen. Rád bych zdůraznil, že nepatřím a nikdy nebudu patřit mezi politiky, kteří po 14. květnu 2012 náhle ztratili paměť a zapomněli, že vůbec někdy existoval člověk jménem David Rath, který usilovně pracoval v zájmu občanů Středočeského kraje. Práci, kterou David Rath pro Středočeský kraj odvedl, zkrátka nelze přehlédnout.

Osobně si však vážím jedné věci, a to, že většina občanů Středočeského kraje, se kterými se v rámci výkonu své politické funkce denně setkávám, i dnes navzdory všem mediálním štvanicím dokáže ocenit zásluhy bývalého hejtmana a za jeho práci jsou mu vděčni. Ostatně názor a mínění občanů je pro mně mnohem důležitější a směrodatnější než titulky internetových serverů. Nejen já si totiž myslím, že za dobře odvedenou práci se zkrátka sluší poděkovat!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Semerád | pátek 4.10.2013 11:51 | karma článku: 26,96 | přečteno: 1085x
  • Další články autora

Marek Semerád

Vlci ve středních Čechách

1.2.2016 v 22:37 | Karma: 12,17