Kytice přestupků - Jan Hamáček

Policie řeší k jakému přestupku došlo při manipulaci s kyticemi od premiéra a prezidenta. Rád bych jí trochu pomohl a naznačil možné způsoby řešení.

Popišme si celý proces, jak to asi pravděpodobně proběhlo a co se při tom dělo:

1. Zakoupení kytice za cenu X Kč.

2. Odchod z květinářství - podobně jako u automobilů dochází ke značné ztrátě hodnoty, u automobilů se uvádí 30%, u kytice bych to odhadoval na mnohem vyšší procento vzhledem k charakteru produktu.

3. Doprava kytice na místo uložení - vezme jistý čas a už je nutno počítat s amortizací kytice a s dalším poklesem její ceny.

4. Položení kytice na zem - dojde k pokrčení obalu a jeho případnému znečištění, tedy k dalšímu snížení ceny. Dosavadní majitel svým odchodem bez zabezpečení kytice dává najevo, že se vzdává jejího vlastnictví. A to také i tím, že se nezajímá, kdo a jak bude tuto kytici likvidovat a náklady ponechává na majiteli prostoru. Není spíše toto známkou přestupu?

5. Ležení kytice - další pokles ceny.

6. Zvednutí kytice o minimální finanční hodnotě a její přemístění do odpadkového koše - úklid prostranství. Není určena zákonná doba, po kterou je povinné nechat kytici ležet na místě, nelze tedy říci, že by kytice byla odstraněna nějak předčasně.

7. Pokud položení kytice bylo politickým gestem a odstranění kytice také gestem politickým je pak potřeba buď potrestat pokladače i zvedače nebo naopak nikoho.

Přeji policii mnoho úspěchů při řešení tohoto dilematu a rád si přečtu zprávu pana ministra o řešení této situace a doufám, že bude přiloženo i vyčíslení nákladů s tím spojených a seznam dalších případů, jejichž řešení bylo díky tomuto zvýšenému zatížení policie odsunuto.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Konečný | úterý 20.11.2018 18:37 | karma článku: 16,81 | přečteno: 766x
  • Další články autora

Marek Konečný

Češi, nebuďte čuňata!

15.9.2020 v 10:13 | Karma: 29,28

Marek Konečný

Dvojí kvalita Fernetu!?

19.7.2019 v 9:47 | Karma: 39,97

Marek Konečný

Zbytečná ústavní žaloba

10.7.2019 v 10:29 | Karma: 11,91