Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je Green Deal nová forma nacismu?

Významné okamžiky lidstva byly buď pozitivní, nebo negativní. Histrorie se v mnoha aspektech opakovala jakoby lidé nebyli schopni se ze svých chyb poučit a vyvarovat se kroků vedoucích k totalitě, nesvobodě a válkám.

Po první světové válce se všichni domnnívali, že už tak hrozná věc nikdy nepřijde, že se mocnosti poučili a konflikty se budou řešit jinak. Německo, které prophrálo válku, dostalo naloženo ve formě úhrady dluhů. Dluhů tak astronomických, že zemi dovedly k totálnímu kolapsu, bídě a beznaději.

Německo bylo na kolenou a hledalo svého vůdce, který ho vyvede z ekonomické krize nebývalých rozměrů. Jeli bída a hlad, bují nacionalismus a zahleděnost do sebe sama. To vše vedlo k nástupu Adolfa Hitlera, který dokázal přesvědčit vlastní obyvatelstvo o tom, že ho dokáže z krize vyvést. Hitler by ovšem nikdy k moci nedospěl bez podpory těch největších firem a především bank. Je to věc, která se moc nepřiznává. Nemít v zádech podporu průmyslníků a finančníků, byla by jeho cesta k moci mnohem složitější a je otázka, zdy by se k moci vůbec dostal.

Hitler však Německo postavil ekonomicky na nohy a němci mu byli vděční. Země fungovala jako nikdy předtím, bohatla a bála se bolševismu. Kam to vše vedlo víme všichni. Druhá světová válka byla ještě horší než ta první. Proč skutečně vznikla a zda je pravda, co nám vítězné mocnosti řekli, že bylo příčinou je otázka i dnes. Politikům z principu nevěřím a vítězům válek už vubec ne. Archivy popisující klíčová politická jednání jsou v Rusku dodnes zavřené. Proč a co by vyšlo na jevo se můžeme jen domnívat.

S velkým překvapením jsem se začetl do stránek ekonomických "realistů", kteří zcela správně Green Deal neboli Zelený úděl či dohodu, nazývají ideologií. Wikipedie nám pojem ideologie vysvětluje jako propracovanou soustavu názorů, postojů, hodnot a idejí s apologetickou (obhajitelnou) nebo ofenzivní funkcí založenou na formulování politických, hospodářských, světonázorových a/nebo podobných zájmů určité skupiny.

V Bruselu a kolem něj musí tedy existovat velká skupina lidí, kteří tlačí celou Evropu do nového politického směru. Ten všeobjímající tlak na vše zelené je neuvěřitelný. Vše se přepočítává na emise CO2, který začíná mít nálepku vraha všeho živého, přičemž se zapomíná, že bez oxidu uhličitého  by život na Zemi neexistoval a k jeho fungování je zcela nepostradatelný.

Jenomže ona žádná celoevropská politická strana zeleného údělu neexistuje. Přitom by to bylo v demokratické Evropě spráné řešení. Politická strana, která by přesně řekla, co chce, jak toho chce dosáhnout, k čemu to bude a kdo to ZAPLATÍ. Strana Green Deel neexistuje a nikdy existovat nebude, protože by ji volilo naprosté minimum lidí.

Green Deal postupně ničí fungující ekonomický model Evropy a spoléhá na to, že jím nastavené cíle průmysl nějak splní. Bankám se direktivně důrazně "doporučí" aby dobrovolně v rámci nové ideologie přestaly financovat vše nezelené a tím deformovaly trh finanční. Výrobcům aut se nařídí nové emisní limity u spalovacích motorů a tím zdraží úplně vše obyčejným lidem. Od rohlíku, přes zachodový papír po půllitr točeného. Měli jsme se moc dobře, budeme se mít lépe? Těžko, protože roztočená inflační spirála teprve nabírá na síle a rychlosti.

Česká republika je tradiční průmyslová země a pokud si někdo myslí, že zdejší firmy budou tupě poslouchat diktát od reality odtržených bruselských úředníků tak vám garantuji, že se plete. Firmy se jednoduše odstěhují jinam, mimo EU, kde je nebude nikdo šikanovat absrudními limity na všechno možné a nemožné. Žádná velká nadnárodní korporace nevlastní pozemky a budovy, ve kterých vyrábí, vše je operativní leasing z jednoho jediného dúvodu a tím je možnost, v případě potřeby, vše jednoduše přesunout jinam.

Bez stabilně a předvídatelně nastavených cen elektřiny se z nás stane skanzen průmyslu. Naší obrovskou ekonomickou výhodou je jádro a tolik zatracované uhlí, díky kterému se máme historicky doposud hodně dobře. Uhlí je naše surovina a jistota a pokud si necháme zničit uhelné elektrárny a vnutit plyn, který je ze 100% ruský, staneme stoprocentním vazalem Německa a Ruska. Tím jsme opět na samém začátku mého blogu a sice u válek, které měly vždy společného jmenovatele: Německo a Rusko.

Pěkné pondělí.

Autor: Marek Hurt | pondělí 13.9.2021 10:50 | karma článku: 38,59 | přečteno: 1348x
  • Další články autora

Marek Hurt

Absurdita: Dotace na drahé emisní povolenky

Továrny dostanou od Ministerstva životního prostředí 776 milionů korun. Bude to kompenzace emisních povolenek, které musely zaplatit. Chápete tu šílenou absurditu?

22.6.2022 v 12:14 | Karma: 36,03 | Přečteno: 922x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Zelení zaslepenci jsou úplně mimo realitu

Europoslanci z výborů pro hospodářství a životní prostředí schválili usnesení, které má zablokovat přijetí takzvané taxonomie, tedy dočasné označení jádra a plynu za ekologicky čisté zdroje energie.

15.6.2022 v 12:35 | Karma: 35,92 | Přečteno: 847x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Marek Hurt

Za problémy s elektřinou nemůže jen Putin, ale i EU

Evropa se bojí horkého léta. Před tím se bála studené zimy. Koho by ještě před dvěma třemi lety napadlo, že takhle vypadá pokrok ve 21. století...

6.6.2022 v 9:08 | Karma: 34,89 | Přečteno: 813x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Piráti chtějí léčit jako doktor Cvach

Elektřina, plyn, benzín i nafta jsou brutálně drahé. Navíc hrozí, že nebudou. Politici by měli dělat vše, aby zajistili dodávky za dostupné ceny. Piráti místo toho chtějí bojovat s „uhlobarony“.

1.6.2022 v 14:03 | Karma: 31,71 | Přečteno: 893x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Trapný konec kdysi mocného muže

Někdejší německý kancléř Gerhard Schröder se rozhodl skončit v dozorčí radě ruské státní ropné společnosti Rosněfť.

23.5.2022 v 13:46 | Karma: 22,55 | Přečteno: 658x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik