Zlatá pravidla vydařené pitky

Jak pravil již moudrý Říman Tacitus ve svých Análech, „není nad dobrou pitku s přáteli“. Nutno ovšem dodržovat několik pravidel.

Do svých třiceti let jsem nepil alkohol. Až při své první návštěvě Británie mne krátce po našem seznámení začal učit pít londýnský mrťafa Derren Brown. Zasvětil mne také do souboru zlatých pravidel pití. To je několik bodů, jež mají původ již ve starém Římě (přisuzovány jsou právě Tacitovi). Jejich dodržování udělá z každé pitky společenskou událost na úrovni a nedovolí vám stát se opovrženíhodným hovadem.
Pijte pravidelně
Nezáleží na délce intervalu, jde o pravidelnost. Ideální je například každý druhý den, jeden den v týdnu či při vždy úplňku (celý den). Vyhýbejme se nepravidelnému rytmu pohyblivých svátků.
Pijte s Mírou
Míra je prostě borec. Samozřejmě, ne každý má svého Míru anebo Míra zrovna nemá čas. Přeneseně se dá pravidlo vysvětlit jako výzva k trávení času s kompatibilními lidmi, kteří vás svou pouhou přítomností neotráví.
Míchejte opatrně
Míchání alkoholických nápojů je ošemetná věc. Naštěstí existuje Pomocná barevná tabulka (měl by vám ji poskytnout personál) a ta vám pomůže kombinovat různé druhy alkoholu tak, aby jejich chuť byla lahodná a koktejl tělu neublížil.
Neobtěžujte
Každý člověk by se měl aspoň jednou v životě nechat natočit na kameru ve stavu, kdy je hodně opilý. Tento obrázek budiž vám mementem! Pijte tak, abyste neobtěžovali ostatní svými zvuky, pachy, exkrementy a jinými nežádoucími projevy. Zvracejte v ústraní.
Pomáhejte bližnímu svému
V nouzi poznáš přítele. Zaplatím, utřu, přikryju, odnesu. Jednou se mi to vrátí.

Autor: Josef Marchek | čtvrtek 9.2.2012 13:25 | karma článku: 12,29 | přečteno: 863x
  • Další články autora

Josef Marchek

Rytmus jede

30.3.2011 v 15:10 | Karma: 14,55

Josef Marchek

Za zavřenými dveřmi

25.1.2011 v 11:40 | Karma: 10,01

Josef Marchek

Umíte slovensky? Pche…

5.1.2011 v 11:05 | Karma: 20,20