Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

martinova

24. 11. 2009 0:00
charita a spol.

Řadu let jsem řádově tisícikorunami přispívala Fondu ohrožených dětí. Pak jsem se v jajich vlastním bulletinu dočetla, jak s penězi zacházejí: pěstounka chodila hrát na automaty, sociální pracovnice našla špinavé, prochladlé a hladové děti v bytě nez zásob a s odpojenou elektřinou. Předala pěstounce finanční prostředky (!) a když za pár dní přišla znovu, bylo vše při starém.... Tak na to již své peníze dávat nechci. Pravidelně mne žádostmi o příspěvek bombardují FOD, Světluška,Umělci malující nohama, Unicef, SOS vesničky,nyní Lékaři bez hranic - dvakrát, jednou domů a jednou na pracoviště! Pokud přispějete z účtu, jistojistě vás do roka zkontaktují ještě několikrát. Vzepřela jsem se. Poslala jsem peníze Tomášovi na bionické ruce,  na

veterinární péči o kočky, řadu DMS ´. Na konkrétní účely a anonymně.

0 0
možnosti
EN

Ed28

11. 11. 2009 16:03
hezke...

moc hezky napsano...R^

Ed /  San Francisco

0 0
možnosti
J

jjezekj

11. 11. 2009 15:40
Od konce kolonialismu

to šlo s Afrikou z kopce. Podle objektivních měřítek se Afričané dnes většinou mají hůř než před 50 lety. Do ruky to musí vzít technokrati a ne slzící dárkyně tří stovek. Jen se plýtvá energií, paralyzuje se vůle lidí závislých na pomoci něco sami udělat. Jsou v těch táborech jak v ZOO. Jen tam sypeme potravu. Když přestaneme, většina se přestane rozmnožovat a odevzdaně umře. Je to pro ně nedůstojné a my je tím urážíme, proto se nesmíme divit jejich nenávisti a nechuti k bílým. Je to důsledem naší protektorské pomoci, ne kolonialismu.

0 0
možnosti
A

Arth-

11. 11. 2009 16:02
Re: Od konce kolonialismu

Bohužel je to na jiné cestě...  ale je to logické:

Čína má problém s přelidněností...  chybí ji prostor. Čert vzal komunisty - obyčejní Číňani jsou ukrutně pracovití...

V Africe je spousta prostoru... a nikdo, kdo by chtěl, mohl nebo byl ochoten pracovat. Takže už pár let Číňani skupují africká území... a nebude trvat dlouho - a Afriky bude zelená! Číňanům totiž není zatěžko roznášet vodu v kýblech od studny třeba i kilometry daleko. Jakmile dojde nafta - nebo se svět naučí žít bez ní - tak Afrika zmizí a bude Velká Čína.

Něco si o tom přečtetě už teď.

V zásadě ale souhlasím - říkáme to vlastně stejně ...  jen jinými slovy. ;-)

0 0
možnosti
A

Arth-

11. 11. 2009 15:06
Hezky napsané...

i když s tím trochu nesouhlasím. To celé jsou "odpustky"...  "proč naše kultura" posílá doktory, aby léčili africké děti?

Aby si "naše kultura" umlčela svědomí? Ale PROČ?

Je to komunismus v praxi. Typický Evropan bydlí v bytě 2+1 se svou rodinou...  má auto o průměrném stáří 4,3 roky, v bytě má vlastní koupelnu a sní denně 1660kJ energie v potravinách...

Máme se ale stydět, protože v Africe umírají děti hladem? To mají AUTOMATICKY stejný nárok?

Průměrný Evropan ale věnuje 11,7 roku přípravou na budoucí povolání a pak celej život, až do důchodu... když se ho dožije, stráví 6,3 hodin denně prací...  zahrnuje i dovolenou a víkendy! Vážně se musíme stydět? Ale abych nebyl špatně pochopen - těch dětí je mi vážně líto! Ale ani Lékaři bez hranic nezakryjí chybu v systému...  ti lidé tam se prostě nenaučili o sebe starat...  není to jejich chyba - nedostali příležitost! Ale ani moje ne... ;-)

0 0
možnosti
KM

martinova

23. 11. 2009 23:53
Re: Hezky napsané...

jenom poopravím: kdyby člověk zkonzumoval 1660kJ denně, brzy by umřel. To je totiž 400kcal, asi tak šestina potřebného příjmu....

0 0
možnosti
SO

odlaska

11. 11. 2009 12:47
Karma

Moc pěkně napsáno a naprostý souhlas. Občas když si říkám, jak jsem na tom špatně, vzápětí mě vyvede z mého sobeckého omylu buď takovýto dopis, článek na netu nebo reportáž z chudých zemí.. Jsem zdravá, mám přátele a milujícího přítele, mám co jíst a kde spát, mám práci- nač si vlastně ještě mohu stěžovat?

Bohužel jsou lidé, kteří to nepochopí- vidí jen svá vlastní příkoří (kterých se prý na nich svět dopustil)

0 0
možnosti
A

Arth-

11. 11. 2009 15:09
Re: Karma

s touhle půlkou souhlasím...  i když nejsem zdravej.

Já mluvím jen o odpovědnosti za to, jak je to tam... ;-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

11. 11. 2009 12:45
pravda

vidím to podobně R^

0 0
možnosti
BK

Bauglir

11. 11. 2009 12:17
Odpustky

Mohu se zeptat, proč na Vás takové dopisy působí jako odpustky? Vy jste něco těm chudákům Afričanům provedla?

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky