Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

martinova

24. 11. 2009 0:00
charita a spol.

Řadu let jsem řádově tisícikorunami přispívala Fondu ohrožených dětí. Pak jsem se v jajich vlastním bulletinu dočetla, jak s penězi zacházejí: pěstounka chodila hrát na automaty, sociální pracovnice našla špinavé, prochladlé a hladové děti v bytě nez zásob a s odpojenou elektřinou. Předala pěstounce finanční prostředky (!) a když za pár dní přišla znovu, bylo vše při starém.... Tak na to již své peníze dávat nechci. Pravidelně mne žádostmi o příspěvek bombardují FOD, Světluška,Umělci malující nohama, Unicef, SOS vesničky,nyní Lékaři bez hranic - dvakrát, jednou domů a jednou na pracoviště! Pokud přispějete z účtu, jistojistě vás do roka zkontaktují ještě několikrát. Vzepřela jsem se. Poslala jsem peníze Tomášovi na bionické ruce,  na

veterinární péči o kočky, řadu DMS ´. Na konkrétní účely a anonymně.

0 0
možnosti
EN

Ed28

11. 11. 2009 16:03
hezke...

moc hezky napsano...R^

Ed /  San Francisco

0 0
možnosti
J

jjezekj

11. 11. 2009 15:40
Od konce kolonialismu

to šlo s Afrikou z kopce. Podle objektivních měřítek se Afričané dnes většinou mají hůř než před 50 lety. Do ruky to musí vzít technokrati a ne slzící dárkyně tří stovek. Jen se plýtvá energií, paralyzuje se vůle lidí závislých na pomoci něco sami udělat. Jsou v těch táborech jak v ZOO. Jen tam sypeme potravu. Když přestaneme, většina se přestane rozmnožovat a odevzdaně umře. Je to pro ně nedůstojné a my je tím urážíme, proto se nesmíme divit jejich nenávisti a nechuti k bílým. Je to důsledem naší protektorské pomoci, ne kolonialismu.

0 0
možnosti
A

Arth-

11. 11. 2009 16:02
Re: Od konce kolonialismu

Bohužel je to na jiné cestě...  ale je to logické:

Čína má problém s přelidněností...  chybí ji prostor. Čert vzal komunisty - obyčejní Číňani jsou ukrutně pracovití...

V Africe je spousta prostoru... a nikdo, kdo by chtěl, mohl nebo byl ochoten pracovat. Takže už pár let Číňani skupují africká území... a nebude trvat dlouho - a Afriky bude zelená! Číňanům totiž není zatěžko roznášet vodu v kýblech od studny třeba i kilometry daleko. Jakmile dojde nafta - nebo se svět naučí žít bez ní - tak Afrika zmizí a bude Velká Čína.

Něco si o tom přečtetě už teď.

V zásadě ale souhlasím - říkáme to vlastně stejně ...  jen jinými slovy. ;-)

0 0
možnosti
A

Arth-

11. 11. 2009 15:06
Hezky napsané...

i když s tím trochu nesouhlasím. To celé jsou "odpustky"...  "proč naše kultura" posílá doktory, aby léčili africké děti?

Aby si "naše kultura" umlčela svědomí? Ale PROČ?

Je to komunismus v praxi. Typický Evropan bydlí v bytě 2+1 se svou rodinou...  má auto o průměrném stáří 4,3 roky, v bytě má vlastní koupelnu a sní denně 1660kJ energie v potravinách...

Máme se ale stydět, protože v Africe umírají děti hladem? To mají AUTOMATICKY stejný nárok?

Průměrný Evropan ale věnuje 11,7 roku přípravou na budoucí povolání a pak celej život, až do důchodu... když se ho dožije, stráví 6,3 hodin denně prací...  zahrnuje i dovolenou a víkendy! Vážně se musíme stydět? Ale abych nebyl špatně pochopen - těch dětí je mi vážně líto! Ale ani Lékaři bez hranic nezakryjí chybu v systému...  ti lidé tam se prostě nenaučili o sebe starat...  není to jejich chyba - nedostali příležitost! Ale ani moje ne... ;-)

0 0
možnosti
KM

martinova

23. 11. 2009 23:53
Re: Hezky napsané...

jenom poopravím: kdyby člověk zkonzumoval 1660kJ denně, brzy by umřel. To je totiž 400kcal, asi tak šestina potřebného příjmu....

0 0
možnosti
SO

odlaska

11. 11. 2009 12:47
Karma

Moc pěkně napsáno a naprostý souhlas. Občas když si říkám, jak jsem na tom špatně, vzápětí mě vyvede z mého sobeckého omylu buď takovýto dopis, článek na netu nebo reportáž z chudých zemí.. Jsem zdravá, mám přátele a milujícího přítele, mám co jíst a kde spát, mám práci- nač si vlastně ještě mohu stěžovat?

Bohužel jsou lidé, kteří to nepochopí- vidí jen svá vlastní příkoří (kterých se prý na nich svět dopustil)

0 0
možnosti
A

Arth-

11. 11. 2009 15:09
Re: Karma

s touhle půlkou souhlasím...  i když nejsem zdravej.

Já mluvím jen o odpovědnosti za to, jak je to tam... ;-)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

11. 11. 2009 12:45
pravda

vidím to podobně R^

0 0
možnosti
BK

Bauglir

11. 11. 2009 12:17
Odpustky

Mohu se zeptat, proč na Vás takové dopisy působí jako odpustky? Vy jste něco těm chudákům Afričanům provedla?

0 0
možnosti